Ócsa Város Hivatalos Honlapja

2014. május 17-én az Ócsai Polgármesteri Hivatal udvarán

 

 

 


 

 

A ROLFIM Szövetkezet és Ócsa Város Önkormányzata elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során mindenki ingyen leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

 

Az e-hulladékgyűjtés ideje: 2014. május 17. (szombat), 08:00-12:00 óra között.

 

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Ócsai Polgármesteri Hivatal udvara

 

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Ócsa városában szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül. Cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

 

A gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül „minden ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”.

Azok számára, akik, nem tudják megoldani az e-hulladék elszállítását, de szeretnének megszabadulni nagyméretű, nagytömegű e- hulladékuktól, térítésmentesen igénybe vehető a „Házhoz megyünk érte akció” szolgáltatása. Ennek keretében a szervezők vállalják az összekészített eszközök elszállítását május 17-én, amennyiben legalább 100 kg e-hulladék gyűlt össze. Ez a mennyiség kb. 3-4 db nagyméretű műszaki tárgy (pl.: hűtő, mosógép, tv). Az igények bejelentését a 06-1-269-02-34-es telefonszámon várjuk 2014. április végéig, munkanapokon 08:00-16:00-ig. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Rolfilm Szövetkezet munkatársai kizárólag május 17-én (a délutáni órákban), és kizárólag előzetes telefonos egyeztetés alapján mennek ki az ingatlanokhoz. Bármilyen más cégtől vagy más időpontban jelentkező szállítók esetében kérjük járjanak el körültekintően saját és otthonuk biztonsága érdekében! KÉRJÜK ÖNÖKET, HOGY AZ ÁPRILISI LOMTALANÍTÁS SORÁN NE HELYEZZÉK KI AZ ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT, védjük így közösen környezetünket! Együttműködő munkájukat köszönjük!

 

Kardos Zoltán települési képviselő

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.