Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Felhívás, jelentkezési lap

 

 

 

Amikor a híradásokban áradó folyókról, belvízről, villám árvízről, szélviharról, vagy más természeti pusztításról hallunk, akkor bizonyára sokan gondolkozunk el azon, hogy vajon hogyan is tudnának segíteni.

Keressük azon 18. életévét betöltött Pest megyében lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkező magyar állampolgárokat, akik kedvet éreznek az önkéntes munkához és szívesen tennének annak érdekében, hogy lakóhelyük környezete biztonságosabbá váljon.

A 2013. júniusi dunai árvíz során az önkéntesek segíteni akarása példaértékű volt az egész országban. Pest megyében különösen. Megindult egy új szemlélet. A katasztrófavédelmi rendszer hatékonyságának növelése érdekében megkezdtük a járási önkéntes mentőcsoportok megalakítását.

A szervezet alkalmazására akkor kerülhet sor, ha más szervek (tűzoltóság, mentőszolgálat, stb.) erői nem elegendőek a veszélyhelyzet felszámolásához, illetve ha azt a lakosság, valamint az anyagi javak védelme indokolttá teszi. A mentőcsoportok a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szakmai irányításával, elsősorban saját járásuk területén belül alkalmazhatók, szükség esetén a szomszédos járásokban, de veszélyhelyzetben az ország bármely részén bevethetőek.

A mentőcsoportok egy adott szakfeladatra koncentrálva is létrejöhetnek, melyek területi rendeltetésű polgári védelmi szervezetként működnek. 2014.év feladatául tűztük ki, hogy e mentőcsoportok meglévő létszámát bővítsük. Tekintettel arra, hogy önkéntesekből álló szerveződésről van szó, így bárki jelentkezését szívesen fogadjuk, aki be szeretne kapcsolódni a saját településének védelmében, a helyi szintű káresemények felszámolásába.

Előzetesen jelentkezni a jelentkezési lap lakcímhez legközelebbi Katasztrófavédelmi Kirendeltség e-mail címre történő megküldésével lehet.

 

Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség: monor.kk@katved.gov.hu

 

Jelentkezési lap

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.