Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Jelentkezési határidő: 2014. november 7.

 

 

Több éve biztosít Ócsa Város Önkormányzata ösztöndíjat azon diákoknak, akik a felsőoktatásban tanulnak, illetve érettségi előtt állnak, szeretnének továbbtanulni és szociális helyzetük miatt támogatásra szorulnak.

 

Pályázati típusok:

•    A”  típusú pályázat: azon diákoknak, akik már felsőfokú tanintézet hallgatói. Ez az ösztöndíj 10 hónapra szól, naptári évre és minden évben újra benyújtott pályázattal lehet elnyerni.

•    B” típusú pályázat: azon diákoknak, akik a 2014/15-ös tanévben fejezik be középiskolai tanulmányukat és felsőoktatási intézményben szeretnének továbbtanulni. Ez az ösztöndíj sikeres felvételi vizsga esetén háromszor 10 hónapra szól. Felülvizsgálat alá esik az a pályázó, aki korábban, az előző évben már ösztöndíjat kapott.

 

Ócsa Város Önkormányzata a 161/2014./X.1./számú Képviselő-testületi határozata alapján a BURSA HUNGARICA ösztöndíjpályázathoz ebben az évben 840.000 Ft támogatási összeggel csatlakozik.

 

A Bursa Hungarica Ösztöndíjban az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet 18. § (2) bekezdése alapján kizárólag a települési önkormányzat területén állandó lakhellyel rendelkezők részesülhetnek.

 

A pályázat benyújtásának módja és határideje:

A pályázat beadásához a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:

https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx

 

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A pályázati űrlapot minden évben újra fel kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva az önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak.

A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A határidő után beadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt. Kizárásra kerül a pályázatból az, aki regisztrált, online kitöltötte adatait, de papíralapon nem nyújtotta be pályázatát az önkormányzathoz.

 

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje:

2014. november 7.

 

A pályázatot papíralapon (nyomtatott formában) az Ócsai Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodájában kell benyújtani.

 

A pályázat további feltételeiről és a jogosultság megállapításáról információ kérhető a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodáján Pintérné Szőke Erzsébettől ügyfélfogadási időben személyesen, telefonon a 29-578-511-es számon, illetve emailen a szociroda@ocsanet.hu címen.

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.