Ócsa Város Hivatalos Honlapja

A járási főállatorvos felhívása

 

 

Elsőfokú állategészségügyi hatósági jogkörömben meghoztam az alábbi

H A T Á R O Z A T O T

 

A vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt, a csalétek vakcina kiszórásának időpontjáról – amit Pest megyében (időjárás függvényében) meghatározott területeken 2015. március 28. és április 10. közötti időpontra terveznek – számított 21 napig

ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

 

Az elrendelt járványügyi intézkedésben érintett települések: Alsónémedi, Bugyi, Dabas, Felsőpakony, Gyál, Hernád, Inárcs, Kakucs, Ócsa, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Tatárszentgyörgy, Újlengyel, Újhartyán.

 

Az ebzárlat tartama alatt:

  • A tartási helyén minden kutyás és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkorással szabad kivinni.
  • A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát szabad kivinni, a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével.
  • Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére, mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.
  • Az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
  • Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
  • Felhívjuk az érintett települések Önkormányzatát, hogy az elrendelt intézkedésről a helyi lakosságot a lehető legszélesebb körben, hirdetmény útján is tájékoztassák.

 

Határozatom ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága igazgató főorvosához (1135 Budapest, Lehel út 43-47.) címzett, de a Hivatalomhoz – mint elsőfokú hatósághoz – két példányban benyújtott fellebbezéssel lehet élni.

Az elsőfokú közigazgatási határozat elleni jogorvoslat eljárási díja 10.000 forint, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 10032000-00289782-00000000 fizetési számlaszámra kell átutalás vagy a fizetési számlára történő készpénzbefizetés útján megfizetni, az ügyiratszám és az ügyfél adószámának, illetve adóazonosító jelének feltüntetésével. A jogorvoslati díj befizetését igazoló bizonylatot a jogorvoslati kérelemhez csatolni kell.

A fellebbezés elektronikus úton történő benyújtására nincs lehetőség.

Jelen határozat jogerőssé válik, amennyiben ellene nem fellebbeznek és a fellebbezési határidő letelt.

A határozat a fellebbezésre való tekintet nélkül azonnal végrehajtható.

 

Dabas, 2015. március 17.

Dr. Kiss Miklós járási főállatorvos

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.