Ócsa Város Hivatalos Honlapja

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatója

 

Talált tárgyak kezelése


Tisztelt Ügyfeleink!

 

Értesítjük önöket, hogy a talált dolgokat az Ócsai Polgármesteri Hivatal Hatósági, Műszaki és Pályázatkezelő Irodában lehet leadni.

 

Az ügyintéző fogadja a személyesen beszolgáltatott talált dolgot, jegyzőkönyvet vesz fel a találás helyéről, idejéről, körülményeiről. Nyilatkoztatja a találót arról, hogy igényt tart-e a dolog tulajdonjogára. Ha a beszolgáltatott dolog átvételére jogosult személy (elvesztő, tulajdonos) megállapítható, haladéktalanul értesíti, és a rendelkezésére bocsátja a talált dolgot.

Az olyan talált tárgyat, amelynek átvételére jogosult személy nem állapítható meg, a beszolgáltatástól számított három hónapon át megőrzi. Ha ez idő alatt a talált tárgyra jogosult jelentkezik, kiadja részére, ha nem jelentkezik és a személyi tulajdon szokásos tárgyai körébe tartozik, a talált dolgot a találónak kiadja, ha az igényt tartott rá. 

Ha sem a tulajdonos, sem a találó nem jelentkezik a beszolgáltatott dologért a megőrzési idő után sem, az ügyintéző a talált dolgot felértékelteti és értékesíti, vagy selejtezi.

 

A talált tárgy jogosultja a találástól számított egy éven belül jelentkezik és a talált dolog értékesítése már megtörtént részére a befolyt összeget ki kell fizetni.

 

Ócsa Város Jegyzője az őrzésében lévő talált tárgyakat 2015. november 04-én 9:00 órakor árverésen értékesíti.

A tárgyak értékesítésére vonatkozó hirdetmény megtekinthető a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján (Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky u. 2.), továbbá ’innen tölthető le’.

További fontos információkat ’innen letöltve’ olvashatnak.

Érdeklődni a (06 29) 378 125/15 melléken lehet.

 

Felhívás az árverésre

Talált tárgyak tájékoztató

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.