Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Az adományvonal telefonszáma: 1359

 

 

Ünnepi összefogásra hív a Magyar Vöröskereszt

 

Budapest, 2015. december 4. Sajtóközlemény

Az ünnepek közeledtével egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet a Coca-Cola Karácsonyi Karavánon, a Mikulásgyárban és a 1359-es adományvonalon várja az adományokat. December 11-én és 12-én pedig kétnapos élelmiszergyűjtést szervez. Az ünnepek előtt több ezer önkéntesét mozgósítja a szervezet.

A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett, sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

A Magyar Vöröskereszt az adventi időszakban több segélyakciót is indít, hogy minél több rászoruló családnak tegye szebbé az ünnepeket. Az adventi időszakban több ezer önkéntes segíti a szervezet munkáját.

MikulásGyár – 2015. december 4. – 20.

Elstartolt a Mikulásgyár. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei a fővárosban kettő, vidéken, öt helyszínen gyűjtik az adományokat és juttatják el a rászoruló családok számára.

A Magyar Vöröskereszt a kezdetek óta szakmai partnere a Mikulásgyárnak. A legnagyobb hazai humanitárius szervezet idén 11. éve gyűjti és juttatja el az adományokat az arra leginkább rászorulóknak. A karitatív programhoz bárki csatlakozhat december 4. és 20. között. A fővárosban az 56’-osok terén és a Lurdy Házban, vidéken pedig a Kanizsa, Szeged, Kaposvár, Szolnok és a Zala plázában lehet leadni a tartós élelmiszercsomagokat, tisztító és tisztálkodási szereket, a jó állapotú játékokat és mesekönyveket.

Coca-Cola Karácsonyi Karaván – 2015. december 4. – 20.

A Magyar Vöröskereszt ezúttal is csatlakozott a Coca-Cola Karácsonyi Karavánjához. A szervezet önkéntesei ezúttal 14 helyszínen – Dunaújváros, Mohács, Székesfehérvár, Jászberény, Eger, Nyíregyháza, Tiszaújváros, Szolnok, Dunakeszi, Komárom, Fertős, Körmend, Balatonfüred, Velence - várják a tartós élelmiszeradományokat, édességeket, játékokat és pénzadományokat. Mindemellett mindenki, aki vásárol a Coca-Cola Pop-up Storban vásárlásával, 200 Ft-tal támogatja a Magyar Vöröskereszt munkáját.

Kétnapos élelmiszergyűjtés – 2015. december 11-12.

Csatlakozzon Ön is a Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogásához és segítse szebbé tenni a rászoruló családok karácsonyát! A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 11-én és 12-én a Tesco 111 áruházában gyűjtik az adományokat. A Vöröskereszt 400 önkéntese olyan tartós, nem romlandó élelmiszereket gyűjt, melyek hosszú távú segítséget jelenthetnek a rászoruló családoknak.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet abban a reményben indítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a vásárlók támogatásával 50 ezer kilogramm élelmiszert gyűjthet össze, amely több mint 10 ezer családnak jelenthet segítséget.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a leginkább rászorulóknak még az ünnepek előtt.

1359 – a Magyar Vöröskereszt adományvonala

Zsebében a segítség! A 1359-es adományvonalon keresztül bárki, bárhol segíthet Magyarországon. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját. Az adományt jelentő hívásokat olyan ismert emberek köszönik meg, mint Ördög Nóra, Bochkor Gábor, Lola vagy Puskás Peti.

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.