Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Év végi beszámoló az Ócsai Rendőrőrsről

 

Rendőrségi hírek

 

Tisztelt Ócsai lakosok!

 

A 2015-ös év zárásaként ragadtam billentyűzetet. Ezt az évet is lezárjuk, melyben kiemelt, rendkívüli esemény nem történt a közterületen. Felsorolnám azokat a bűncselekményeket, esetszám szerint, melyek a lakosság biztonságérzetét befolyásolják.

Városunkban 5 alkalommal történt súlyos testi sértés bűncselekménye, mely 3 alkalommal történt közterületen. Az 5 elkövetett cselekményből mind az 5 elkövető elfogásra került és az eljárás megindult ellenük.

Egész évben 1 alkalommal történt dologelleni erőszakkal elkövetett lopás, azaz betörés, mely eljárás még jelenleg folyamatban van, amiről így nem nyilatkozhatok.

Továbbá 1 alkalommal történt jármű önkényes elvétele kísérlet, melyben az elkövető felkutatása sikeres volt, vele szemben az eljárás megindult.

Sajnos 23 alkalommal történt alapeseti lopás, melyre nem tudom írni, hogy minden elkövető meglett. Ezek az esetek nehezen felderíthetők az információk hiánya miatt.

A következő számadatra is szívesebben írnék egy nullás számot, de nem tudok, ugyanis a szigorú büntetések ellenére 25 alkalommal intézkedtünk ittas járművezetőkkel szemben 2015-ben.

 

A fent leírt számadatok – kivéve az ittas járművezetést - egy ekkora településhez képest szerintem jó eredménynek mondhatók, tudom egy eset is sok – főleg a sértett szemszögéből -, ezért próbálunk még hatékonyabban dolgozni és ezeket az adatokat tovább csökkenteni.

 

Köszönetet mondok az Ócsa Városi Polgárőrségnek, nélkülük nem lett volna lehetséges ezt az eredményt elérni és fenntartani. Rengeteg alkalommal a járőrszolgálat kiegészítéseként vesznek részt a mindennapjainkban. A városban megrendezésre kerülő rendezvények biztosításában - mint pl.: futballmérkőzés, városnap - kiemelkedő szerepet vállalnak. A nagyobb tömegek által látogatott rendezvények biztosítását saját erőből, a polgárőrség nélkül, nem tudtuk volna szakszerűen és ilyen magas színvonal teljesíteni. Külön szeretném megköszönni Boros Tibor polgárőrvezető egész éves munkáját, aki a nap 24 órájában elérhető, hatalmas személy- és területismerettel bíró, megbízható, önfeláldozó személy.

 

Továbbra is szeretném a lakosság figyelmét felhívni, hogy az elkövetkezendő ünnepek alatt is vigyázzanak értékeikre, az ingatlanokat tartsák zárva és idegeneket ne engedjenek be a lakásukba.

 

Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánunk! Problémájukkal kapcsolatban továbbra is forduljanak hozzánk bizalommal!

 

Tisztelettel:

Mezei Tamás c.r.tzls.

 

 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.