Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Részletek a szakértői véleményből

Göbölös Ibolya 1954-ben született. Ócsán nevelkedett és a mai napig itt él családjával. Két fia és három unokája teljesíti ki jelenlegi életét.

1972-ben ismerkedett meg a koronglövészettel, azon belül a skeet lövészettel. Ibolyát természetszeretete és kitartása segítette abban, hogy a munka a család mellett szabadidejét feláldozva sporttal is foglalkozzon. Nem is akármilyen szinten, hiszen edzője Ágoston Mihály kezei alatt Budapest bajnoklett, majd 1978-ban bekerült a válogatott mezőnybe.

Élete első világversenyén bronzérmet szerzett, amely sporttörténeti jelentőségű, mivel ő volt az első magyar női skeetlövő, aki érmet nyert, Európa Bajnokságon.

Közben megszületett 2 fia, de ő hamar visszament a versenyek világába. Most már 2 fiú nevelése, és főállása mellett űzte szeretett sportját a skeet lövészetet.

A kemény munka meghozta gyümölcsét, ugyan is tagja lett egy 3 fős csapatnak ( Igaly, Vasvári, Göbölös) akik 1990 és 2003 között Világbajnokságról és Európa bajnokságról érem nélkül nem tértek haza.

Világbajnokságokon 5, Európa Bajnokságokon 9 csapatérmet nyert, ebből kétszer nyertek Világbajnokságot, az elsőt világcsúccsal, és négyszer nyertek Európa Bajnokságot.

2009-ig volt a válogatott tagja. 2010-ben lemondott a válogatottságról, mivel egészsége megromlott, és a gyógyszerei miatt nem versenyezhetett. Nem szakadt el a sportágtól, mert akkor már volt néhány tanítványa, akik tőle kezdték megtanulni a koronglövészetet. A versenyeken bíróként a mai napig közreműködik.

Pályafutása és munkássága 1972-ben kezdődött. A Magyar Postánál 40 évet töltött el, ebből 16 évet postavezetőként .

Jelenleg nyugdíjas, de nem unatkozik, hiszen a hét több napját is a lőtéren tölti.

2015-ben nagy megtiszteltetés érte. Ócsa Város Önkormányzata úgy döntött, hogy elismeri élete során elért eredményeit, és Ócsa díszpolgárává választotta.

Gratulálunk Göbölös Ibolya skeet lövő Világ és Euróba bajnok munkásságához, további életéhez sok örömöt, és jó egészséget kívánunk.

Pappné Hajdu Katalin

Települési Értéktár Bizottság elnöke

A teljes anyag a következő linken érhető el: Göbölös Ibolya

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.