Ócsa Város Hivatalos Honlapja

orvvadászat

Tisztelt Ócsai és Felsőpakonyi Lakosság!

Az elmúlt hónapokban ismeretlen tettesek ismételten nagy mennyiségű őzhurkot helyeztek el a községet övező erdőkben, illetve az M5-ös autópálya melletti erdőszakaszokon.

A hurokcsapdákkal több őzet is megfogtak, majd elvittek a helyszínről. Az okozott kár értéke meghaladja a milliós nagyságrendet. A nagy értékű vagyoni káron túl, az elkövetők az állatkínzás, az orvvadászat, az illegális húskereskedelem és természetkárosítás bűntettét is elkövették. Ezen cselekmények komoly büntetőjogi következményeket vonnak maguk után.

Az elkövetők lelketlenségét és kegyetlenségét jól illusztrálja, hogy több őzet napokig a hurkok fogságában hagytak szenvedni, míg végül az állatok kínok között elpusztultak és húsuk az enyészeté lett. Előfordult, hogy a hurok fogságában több napja elpusztult állat tetemét is elvitték a helyszínről és annak húsát feltehetőleg gyanútlan állampolgároknak értékesítették.

A közelmúltban egy feltehetőleg súlyosan beteg, fertőzött őzet is megfogtak, melyet gyalogosan illetve kerékpárral szállíthattak el a helyszínről. Nyomatékosan kérjük a tisztelt lakosságot, hogy akik a közelmúltban ismeretlen eredetű, állatorvosi bizonylat nélküli őz húst vásároltak, és a hússal, bőrrel, vérrel bármi módon érintkeztek, illetve a húsból fogyasztottak, saját és családjuk érdekében haladéktalanul forduljanak orvoshoz!

Ezúton kérjük minden természetszerető és állatvédő állampolgár segítségét, hogy az eset fontosságára való tekintettel, akik a fent említett ügyben érdemi információval rendelkeznek, kérjük, jelezzék az alábbi szerveknél:

A Gyáli Rendőrőrs hívószámán: +36 29 340 107

vagy a Dóra Vadásztársaságnál: +36 20 284 7243.

A Vadásztársaság a tettesek kézre kerítéséért magas jutalmat ajánl fel.

 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.