Ócsa Város Hivatalos Honlapja

A korai meleg és esős időjárás kedvezett a szúnyoglárvák kifejlődésének, melynek következtében a szúnyogok száma a korábbi évekhez képest jelentősen megnövekedett. A Lakosságtól érkezett bejelentéseket figyelembe véve Ócsa Város Önkormányzata szúnyogirtást rendelt el.

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. június 7. (csütörtök) napján este 20.30 órától Ócsa belterületén szúnyogirtás várható. Kedvezőtlen időjárás esetén (erős szél, eső, zápor) az irtás időpontja 2018. június 8. (péntek) napra módosul.

A szúnyogirtás földi úton a rovarölő szer gépjárműből való permetezésével történik, mely látványos fehér ködképződéssel jár.

Az irtást a corathrin nevű deltamethrin hatóanyagú, a jelenlegi hazai köztéri szúnyogirtásban legelterjedtebb rovarölő hatású szerrel végzik, mely az emberre és a háziállatokra ártalmatlan, a méhekre viszont kártékony hatással bír.

A méhek védelme érdekében a szúnyogirtás napnyugtakor, a méhek visszavonulási ideje után kezdődik el.

A szúnyogirtást az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Epidemiológiai Központ által engedélyezett irtószereket és technológiát gyártó és alkalmazó Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt. végzi.

Bukodi Károly
polgármester

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.