Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Bolyai Iskolák Találkozója

4 ország, 9 iskola, 45 gyerek, 4 nap és egy név: Bolyai. Az idei találkozó immár 17. alkalommal került megrendezésre Aknaszlatinán.

Ha az ember először vesz részt egy ilyen találkozón, hamar rájön, hogy ez sokkal többről szól, mint egy egyszerű összejövetel: összetartásról, új tapasztalatokról, új barátokról és persze felejthetetlen emlékekről.

A csapattal igyekeztünk legjobb tudásunk szerint felkészülni a találkozóra, majd helytállni az iskolák közötti barátságos versenyeken és különféle vetélkedőkön. Habár egy verseny zajlott, mindenki egyformán örült a saját és mások sikerének.

Ez a négy nap ugyan nem tűnik rengetegnek, a végén mégis úgy éreztük, mintha a többi bolyais diákot már hosszú idő óta ismernénk. Hamar megtaláltuk a közös hangot és rengeteg dolgot megtudtunk a többi iskoláról, az ottani programokról és eseményekről.

Egy olyan kirándulásban lehetett részünk, amelyhez hasonlóban még sosem. Megtapasztalhattuk, milyen nagy szeretet és szoros kapcsolat van a Bolyai nevet viselő iskolák között. Ez abban is megmutatkozott, amikor a búcsúvacsorán minden diák és tanár közösen táncolt és elénekelte az Ismeretlen Arcok együttes Nélküled című dalát. Ezen az éjszakán és a négy nap során igazán átélhettük, milyen rendkívüli érzés is bolyais diáknak lenni.

Mint minden búcsú, így a mostani is nehéznek bizonyult. A hazatérés estéjén, egy nagy csoportos öleléssel köszöntünk el egymástól Budapesten, és kívántunk jó utat mindenkinek. Reméljük, jövőre itt, Ócsán is hasonló sikerekkel tudjuk majd megszervezni a következő találkozót, és átadhatjuk azt az élményt, amit mi átélhettünk.

Varga Krisztina
10.b

Fényképek a fényképgalériában találhatók.

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.