Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Közlemény

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltsége felhívja az Ócsai lakosok figyelmét,

hogy az utóbbi hetekben megnövekedett a gázvezeték szakítással járó káresemények száma a térségben, melynek döntő többsége emberi mulasztásra vezethető vissza.

Leggyakrabban a géppel, illetve kézzel történő munkavégzés során sérül a gázvezeték, gyakori, hogy fűnyíróval vágják el a kiálló földgázcsonkot.
A balesetek mögött az előírások be nem tartása áll, mert a földmunkát végző cég vagy személy nem szerzi be a területre vonatkozó közműtérképet.
Az ilyen jellegű hibák komoly következményekkel járnak, a sérült vezetékből kiáramló gáz rendkívül gyúlékony és robbanásveszélyes. A beavatkozás nemcsak pluszkiadást jelent a tűzoltóságnak, de ebben az esetben a tűzoltó-parancsokság köteles a rendőrségen bejelentést tenni. A károkozás szankciója súlyosabb esetben több évig tartó szabadságvesztéssel is járhat.

Ezúton kérem az Ócsai Lakosságot, hogy a kertfenntartási és tereprendezési munkák során (különös tekintettel a magas fűben végzett kaszálás, gyökerek eltávolítása, alapásás) fokozott figyelemmel legyenek a gázcsatlakozó és fogyasztói vezetékek elhelyezkedésére, megelőzve így az esetleges gázszivárgást és az ezzel járó kellemetlenségeket.

dr. Molnár Csaba
jegyző

 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.