Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Közlemény a téli rezsicsökkentés kiterjesztéséről

Tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy a Kormány 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozata értelmében a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is hozzájuthatnak a 2018/2019-es fűtési szezonban egyszeri természetbeni támogatáshoz a fűtési költségeik viselésének megkönnyítése érdekében.

Az igénybejelentésre szolgáló formanyomtatvány már elérhető az Ócsai Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodájában, valamint a Hivatal recepcióján is hozzáférhető.

Felhívom az érintett Lakosság figyelmét, hogy a kérelmek benyújtására legkésőbb 2018. október 15. napjáig van lehetőségük. A határidő jogvesztő, azt követően már nem áll módunkban befogadni az igényeket.

Háztartásonként 1 darab igénybejelentés nyújtható be és az igénylőnek bejelentett lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel kell rendelkeznie a kérelmezett címen. Fontos kitétel, hogy csak olyan háztartás igényelheti a támogatást, amely a korábbiakban még nem részesült árkompenzációban. A kérelmen meg kell jelölni, hogy a juttatást milyen formában szeretné igénybe venni a kérelmező (tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett). A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

A beérkezett kérelmek országos szintű összesítését követően születik majd kormánydöntés a szükséges források önkormányzatok közötti elosztásáról. A támogatás felhasználásának részletszabályairól a döntés értelmében kiadott támogatói okirat alapján fogjuk tájékoztatni a Lakosságot.

A nyilatkozatok beadásával, valamint a jogosultsági feltételekkel kapcsolatos további információk a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán kérhetők.

Bukodi Károly
polgármester

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.