Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Közlemény házszámtáblák átadásáról és utcanévtáblák kihelyezéséről

Hivatalunk hatósági irodájának munkatársa és kézbesítője az elkövetkező napokban végzik a házszámtáblák kiosztását.

 

Közlemény házszámtáblák átadásáról és utcanévtáblák kihelyezéséről

 

Tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy az Ócsai Polgármesteri Hivatal a központi címregiszterről és a címkezelésről szóló 345/2014. (XII. 23.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet), valamint Ócsa Város Önkormányzatának a közterületek elnevezésének, valamint az elnevezésük megváltoztatásának és a házszámok megállapításának egyes szabályairól szóló 10/2016. (VI. 30.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: R.) alapján a tavalyi évben megkezdett munka nyomán, idén is folytatta Ócsa városban a címkezelési eljárást, azaz a házszámok rendezését és esetenként az utcanevek megalkotását/megváltoztatását.

A házszámok felülvizsgálata a város jelentős részén megtörtént már, erről az érintett ingatlanok tulajdonosai hivatalos úton értesülhettek is.

Ezúton tájékoztatom a tisztelt Ingatlantulajdonosokat, hogy Hivatalunk hatósági irodájának munkatársa és kézbesítője az elkövetkező napokban végzik a házszámtáblák kiosztását, az Ócsa Városüzemeltetési Nonprofit Kft. alkalmazottai pedig az újonnan elnevezett közterületek utcanévtábláinak kihelyezését.

  • Az önkormányzati rendelet szerint az ingatlantulajdonos kötelezettsége a megfelelő házszámtábla kihelyezése, ezért kérem az érintett tulajdonosokat, hogy a táblák átvételében közreműködni szíveskedjenek. Munkatársaink hivatali időben és azon túl is érkezhetnek a megadott címekre, a tábla személyes átadása – valamint az átvételi elismervény aláíratása – céljából. Ahol nem találnak otthon senkit, értesítőt hagynak arról, hogy megkísérelték a táblát kézbesíteni, ez esetben az ingatlantulajdonos kötelezettsége a tábla átvétele céljából Hivatalunkba befáradni. Amennyiben az adott címen Hivatalunk munkatársai üres/beépítetlen telket találnak, úgy természetesen nincsen módjuk rá, hogy a kézbesítési szándékukról értesítőt hagyjanak. Kérem, hogy amennyiben értesültek üres ingatlanuk házszámának változásáról/megalkotásáról, a tábla átvétele céljából szintén szíveskedjenek befáradni – vagy meghatalmazottjukat beküldeni - az Ócsai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájába.

 

  • Tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy az utcanévtáblák kihelyezését a vonatkozó rendeletek értelmében tűrni kötelesek, abban a Lakosság közreműködése csak abban az esetben szükséges, ha az ingatlan például kő,- fa,- illetve dróthálótól eltérő egyéb kerítéssel határolt. Ilyen esetben Hivatalunk munkatársai igyekeznek felvenni a kapcsolatot a tulajdonossal és egyeztetni a tábla kihelyezésének módjáról.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az új utcanévtáblák és házszámtáblák kihelyezése amellett, hogy hozzájárul az egységes városkép, azon belül pedig utcakép kialakításához, hosszú távon segíteni fogja a mindennapi tájékozódást, többek között a posta képviselői, a mentőszolgálat képviselői, valamint a tűzoltók számára, ezért segítő együttműködésükre feltétlenül számítunk az eljárás mielőbbi eredményes lezárása érdekében.

 

 

                        dr. Molnár Csaba

jegyző   

 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.