Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Tájékoztató az interneten terjedő álhírekről

Újabb álhírek kaptak szárnyra az interneten és a különböző kommunikációs csatornákon, melyek alanyi jogon járó támogatások igénylésének lehetőségéről tájékoztatják az olvasókat.

 

Az egyik ilyen álhír a MÉASZ (Magyar Építőanyag és Építése Termék Szövetség) által készített „Hazai Hatékonyság 2” javaslatcsomag tartalmát meghamisítva azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatja be annak ellenére, hogy az csupán egy lakossági épületenergetikai korszerűsítéssel kapcsolatos intézkedéscsomag-tervezet.

A másik álhír szerint 2018. szeptember 17. napjától az önkormányzatoknál 65.000 Ft értékű támogatás igényelhető, melyet évente egyszer alanyi jogon igénybe vehetnek a nyugdíjasok, az öregségi nyugdíjra jogosultak, hozzátartozói ellátásban (özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj, baleseti hozzátartozói nyugdíj, özvegyi járadék, mezőgazdasági szövetkezeti járadék) részesülő személyek, a munkanélküliek, valamint a 18. életévüket betöltött roma származású magyar állampolgárok.

A fentiekre tekintettel szeretném hangsúlyozni, hogy ezek álhírek, céljuk az ezzel kapcsolatos posztok tovább osztása, lájkok, követők és portálra történő kattintások gyűjtése, tehát sem Ócsa Város Önkormányzatánál, sem az ország többi önkormányzatánál nem lehet igényelni ilyen jellegű és tartalmú támogatásokat.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy a fentiekhez hasonló - általában közösségi oldalakon terjedő – híreket minden esetben fenntartással kezeljék és próbáljanak hivatalos (pl. kormányzati) oldalakon is utánanézni, hogy valós-e azok tartalma!

Felhívjuk a figyelmet, hogy Ócsa Város Önkormányzata a hivatalos honlapján minden – jogszabályok által előírt és biztosított – igényelhető támogatásról megfelelő tájékoztatást nyújt a lakosság részére.

 

Ócsa, 2018. október 17.

 

                                                                     dr. Molnár Csaba

                                                                                                jegyző

 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.