Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Tájékoztatás kerti hulladék égetésének tilalmáról

Felhívom a tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy 2019. május 1. napjától 2019. augusztus 31. napjáig terjedő időszakra vonatkozóan Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének az avar és kerti, valamint háztartási hulladék égetésére, valamint a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokról szóló 40/2008. (XI.28.) önkormányzati rendelete sem ad lehetőséget kerti hulladék égetésére.

Felhívom a figyelmet, hogy aki nem tartja be a rendeletben foglalt tűzvédelmi szabályokat, közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, és ötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. Tettenérés esetén a közterület-felügyelő húszezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki.

Ebben az időszakban kérem, vegyék igénybe a DTkH Nonprofit Kft. által zöldhulladék elszállítása kapcsán nyújtott szolgáltatást.

HÁZHOZ MENŐ ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉS

május

június

július

augusztus

8.

5.

3.; 31.

28.

 

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű lebomló műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben), a zöld zsák mellé kell kihelyezni az ingatlan elé, a közterületet nem szennyező módon. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg 2 db cserezsák (zöld színű, emblémás) kerül biztosításra. Szükség esetén további zsákokat hétfői napokon 14 és 18 óra között az Ócsai Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában (2364 Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky u. 2.) lehet beszerezni. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértéke (kommunális többlethulladékos zsák árával megegyező: 229 Ft+ÁFA/db) utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra.

Kérem a tisztelt ócsai Lakosokat, hogy az általános tűzgyújtási tilalom időszakában – esetleges tragédia bekövetkezését megelőzendő – a kerti hulladék égetésétől tartózkodni szíveskedjenek.

 

                                                                                            dr. Molnár Csaba

                                                                                                     jegyző

 

 

 

 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.