Ócsa Város Hivatalos Honlapja
FRISS - a kutak bejelentésének szabályairól

A www.ocsa.hu oldalon, és az Ócsai Kisbíró márciusi számában a fúrt, ásott és vert kutak engedélyeztetésével kapcsolatosan megjelent egy mindenre kiterjedő tájékoztató, amelyet az alábbiak szerint kívánunk közérthető módon összefoglalni:

Amennyiben maximum 500 m3/év vízigénybevétellel üzemelő (vagy üzemen kívüli) fúrt kúttal rendelkezik (abban az esetben is, ha csak kerti locsolásra használja), 2020. december 31. napjáig fennmaradási engedélyt kell (javasolt) kérnie Ócsa Város Jegyzőjétől az alábbiak szerint:

  • arra rendszeresített kérelemnyomtatványt kútfúró szakember segítségével ki kell tölteni, és
  • azt mind a kérelmezőnek, mind a kútfúró szakembernek aláírásával (az utóbbinak bélyegzőjével) is el kell látnia, továbbá
  • a kérelemhez mellékelni kell a kútfúró szakember képesítését igazoló bizonyítványának másolatát.

A kérelmet bármely képesítéssel rendelkező kútfúró szakember aláírhatja, függetlenül attól, hogy mely szakember végezte korábban a kútfúrást.

Tudomásunkra jutott, hogy egyes cégek már szórólappal megkeresték a lakosságot, amelyben ajánlják magukat. Kérem, hogy legyenek körültekintőek, és inkább több szakembert is kérdezzenek meg a szolgáltatás esetleges díjszabásáról.

Gudman Zoltán kútfúró képesítéssel rendelkező szakemberrel felvettük a kapcsolatot, aki arról tájékoztatott, hogy kút bejelentéssel kapcsolatban nyugodtan fordulhatnak hozzá is bizalommal a 06-30/408-0600 telefonszámon.

Ásott vagy vert kút esetében szakember bevonására nincs szükség, viszont az ingatlantulajdonosnak ezeket a típusú kutakat is be kell jelenteniük a kérelemnyomtatvány kitöltésével és saját kezű aláírásával.

A kérelemnyomtatvány elérhető Ócsa Város honlapján megtalálható dokumentumtárban (www.ocsa.hu → Polgármesteri Hivatal → Dokumentumok menüpont), továbbá nyomtatott példány kérhető az Ócsai Polgármesteri Hivatal (2364 Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky utca 2.) recepcióján.

 

 

                                                                                        dr. Molnár Csaba s.k.

                                                                                                     jegyző

 

 


 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.