Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Változás a gyermekorvosi ellátásban

Tájékoztatás a gyermekorvosi alapellátásban a veszélyhelyzet időszakára vonatkozóan bekövetkezett változásokról.

Magyarország Kormánya által a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel – a gyermekorvossal egyeztetve – kérem, hogy a gyermekorvosi alapellátás igénybevétele során az alábbiakra legyenek figyelemmel:

  1. A gyermekorvosi alapellátást személyesen kizárólag indokolt esetben és akkor vegyék igénybe, ha a probléma telefonon történő tanácsadással és távkonzultációval nem megoldható!
  2. A gyermekorvosi rendelés – 2020. március 17. napjáról visszavonásig – kizárólag előzetes időpontegyeztetés alapján vehető igénybe. Emiatt mindenképpen telefonon előzetesen időpontot kell kérni!
  3. Kizárólag gyógyszer felíratásához nem szükséges személyesen megjelenni. Kérem, hogy azt telefonon keresztül a TAJ számuk bemondásával bonyolítsák! /A stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek felíratására, tápszerre egyaránt vonatkozik./
  4. A telefonon felíratott gyógyszert a gyógyszertárban bárki kiválthatja a beteg TAJ számának és saját személyazonosító adatainak igazolásával!
  5. A veszélyhelyzet időtartama alatt – annak megszűnéséig – a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzéséről az érintettek külön értesítést kapnak.
  6. A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.
  7. A gyógyszerekre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig. Ha időközben lejár, akkor a háziorvos ideiglenesen meghosszabbítja.
  8. Kérem, hogy a nem azonnali intézkedést igénylő esetek miatti személyes megjelenést elhalasztani szíveskedjenek a következő időszakban.

Kérem a fentiek tudomásulvételét és azok betartását a járvány megfékezése és tovább terjedésének megakadályozása érdekében!

 

Ócsa, 2020. március 16.

 

                                                                                            Bukodi Károly

                                                                                              polgármester


 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.