Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Általános iskolai beiratkozás

Tájékoztatás általános iskolai beiratkozásról a 2020/2021. tanévre

Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy a vészhelyzetre való tekintettel az 1.osztályos beiratkozás a következőképpen történik:

Az általános iskolai beiratkozás időpontja: 2020. április 28 –2020. május 15.

A beiratkozás módjai:

· elektronikus úton a KRÉTA rendszer segítségével

· Az elektronikus ügyintézési felületen https://eugyintezes.e-kreta.hulinken

· Amennyiben nem rendelkezik belépési jogosultsággal intézményünk KRÉTA rendszerébe, akkor https://eugyintezes.e-kreta.huweboldalon keresztül ideiglenes regisztráció után tudja a beiratkozás folyamatát elindítani.

· Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI) „Ügyintézés indítása” felületen keresztül indíthatja a gyermek törvényes képviselője a beiratkozási folyamatot.

· Az e-Ügyintézés felületén ki lehet tölteni a gyermeknek a beiratkozáshoz szükséges adatait a rendszer által felkínált űrlapon.

· A Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI) e-ügyintézési felület várhatóan 2020. április 28-án nyílik meg, és május 15-én záródik le.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába. Különösen indokolt esetben.

· A szülő/gondviselő személyesen megjelenik a köznevelési intézményben, és ott a kapott dokumentumokat kézzel kitölti a gyermek személyes adatainak megfelelően.

· A vészhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra való figyelemmel a személyes jelenlétet igénylő beiratkozáshoz kérjük 2020. április 27-ig, 8.00-13.00-ig telefonon kérjen időpontot az iskolatitkárságtól.

· Előre egyeztetett időpontban lesz lehetősége személyes beíratásra 2020. április 28-2020. május 15-e között, 8.00-16.00 óráig.

Beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • a gyermek lakcímkártyája;
  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata vagy a gyermek nevére kiállított személyi azonosító okmánya;
  • a gyermek TAJ száma;
  • a gyermek oltási könyve;
  • nem magyar állampolgár esetén igazolás állampolgárságról;
  • elvált, illetve élettársi viszonyban élő szülők esetén, a szülői felügyelet jogát igazoló hivatalos dokumentum;
  • az étkezéshez szükséges igazolás (nagycsaládos MÁK-os igazolás, tartósbeteg igazolás, GYVK-s határozat, ételérzékenység esetén az ezt igazoló szakorvosi ambuláns lap);
  • diákigazolvány igénylése nem feltétele a beiratkozásnak

Minden tanköteles gyermeket, aki ócsai lakcímmel rendelkezik, az Ócsai Halászy Károly Általános Iskolába kötelező beíratni! A beíratás elmulasztása SZABÁLYSÉRTÉS, amely törvényes következményekkel jár.

Ócsa, 2020. április 06. Iskolavezetőség

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.