Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Jelenleg érvényben lévő szabályok

Tisztelt ócsai Lakosok!

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 1. §-ában elrendelt veszélyhelyzet időszakában a járványügyi védekezés érdekében számos központi és helyi rendelet született, amelyekben foglalt jelenleg hatályos rendelkezések átláthatóságához és megismeréséhez az alábbiak szerint kívánok segítséget nyújtani:

 

Ócsára vonatkozó kötelezően betartandó szabályok

2020. május 4. napjától

Ócsára – a Pest megyére vonatkozó szigorúbb központi rendelkezések miatt – NEM vonatkozó szabályok

2020. május 4. napjától

/figyelemmel a 168/2020. (IV. 30) Korm. rendelet, valamint a 169/2020. (IV. 30) Korm. rendelet rendelkezéseire/

Másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot meg kell tartani.

X

Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

X

Sportpark és játszótér nem látogatható.

A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, parkok is látogathatóak

Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat hétköznaponként kizárólag 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben, míg szombati és vasárnapi napokon kizárólag 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben látogatható.

X

A településen működő piac nyitvatartásának rendjéről és a piacnak a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának rendjéről a települési önkormányzat eltérően rendelkezhet, amelynek értelmében Ócsa településen a piac nyitvatartása: 06.00-10.00 óráig.

A piac látogatásának rendje:

A piac területén

  • 06.00-08.00 óráig kizárólag a 65. életévét betöltött személy,
  • 08.00-10.00 óráig kizárólag a 65. életévüket be nem töltött személy tartózkodhat.

X

Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag-töltőállomás kivételével valamennyi üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.

Vendéglátó üzletben - az ott foglalkoztatottak kivételével - tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

A vendéglátó üzlet – így különösen az étterem, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.

X

A szolgáltatások szabadon bárki által igénybe vehetők, a szolgáltatás biztosítása céljából működő üzlet nyitva tarthat és látogatható.

A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti rendszeres zenés, táncos rendezvények helyszínén tartózkodni tilos.

Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni.

Nem minősül rendezvénynek a vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és a temetés.

 

 

 

A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól eltérően vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható.

 

 

 

 

 

Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.

X

Sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

X

A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólag a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet 4. § (1)-(2) bekezdésekben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor!

X

A rendkívüli szünet idejére a polgármester köteles megszervezni a bölcsődés és óvodás korú gyermekek napközbeni felügyeletét, amely Ócsa településen megoldott, a napközbeni felügyelet kezdeményezésére az intézményen keresztül van lehetőség.

X

A háziorvosi, a házi gyermekorvosi, továbbá a védőnői és a fogászati alapellátás kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban, előzetes bejelentkezés alapján vehető igénybe.

X

Tilos közművelődési intézmény (szabadidőközpont) látogatása az ott foglalkoztatottak kivételével.

X

dr. Molnár Csaba
jegyző

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.