Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Május 25-től nyit az Óvoda és a Bölcsőde is

Tisztelt Szülők! Tájékoztatom Önöket a 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelete az óvodák és bölcsődék újra nyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló kormányrendelet értelmében,

2020. május 25-től intézményünk a Nefelejcs Központi Óvoda, a Napsugár Tagóvoda és a Manóvár Bölcsőde a veszélyhelyzet előtti rendben működik.

A gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint fogadjuk. A szülőnek jogában áll eldönteni kéri - e az óvodai, bölcsődei ellátást. Amennyiben a szülő továbbra sem veszi igénybe az ellátást, a vészhelyzet fennállásának feloldásáig nem szükséges orvosi igazolás a hiányzás igazolásához.

A május 25.- i zavartalan nyitáshoz kérem Önöket jelezzék az óvodapedagógusok, kisgyermeknevelők felé mikortól kívánják igénybe venni az óvodai nevelést, bölcsődei ellátást. Az étkezések megrendelése miatt pontos adatokra van szükségünk, hogy tudjuk a hétfői gyermeklétszámot, melynek határideje 2020. május 22-én délelőtt 9 óra. A határidő után jelzett igényeket, csak május 26-tól tudjuk érvényesíteni.

A vészhelyzet továbbra is fennáll, a fertőzésveszély nem múlt el. Ennek figyelembevételével az intézmény dolgozóinak, a többi gyermek és családja egészségi állapotának megőrzése érdekében a gyermekek átvétele/átadása lázmérés, kézfertőtlenítés után, az óvodák, bölcsőde bejárati ajtajában „zsilip” rendszerben történik továbbra is.

A felnőtteknek (szülő, hozzátartozó) szájmaszk, kesztyű használata kötelező a gyermek átadása, átvétele/hazavitele folyamán!  Szülőknek tilos az épületekbe belépni!

Amennyiben a gyermeknek folyik az orra, köhög, lázas, láthatóan nem egészséges, nem biztosítjuk az óvodai, bölcsődei napközbeni ellátását!

A szülő a napközben megbetegedő gyermek óvodából, bölcsődéből való távozásáról, az értesítéstől számított egy órán belül, köteles gondoskodni! A betegségből felépülve a gyermeket orvosi igazolással tudjuk ismételten fogadni.

 

Tisztelettel:

Szűcs Jánosné

intézményvezető

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.