Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Újabb álhír kapott szárnyra

Az álhír szerint 2020. május 20. napjától az önkormányzatoknál 65.000 Ft értékű támogatás igényelhető.

Tisztelt Lakosok!

Újabb álhír kapott szárnyra az interneten és a különböző kommunikációs csatornákon, mely alanyi jogon járó támogatás igénylésének lehetőségéről tájékoztatja az olvasókat.

Az álhír szerint 2020. május 20. napjától az önkormányzatoknál 65.000 Ft értékű támogatás igényelhető, melyet alanyi jogon igénybe vehetnek a nyugdíjasok, az öregségi nyugdíjra jogosultak, hozzátartozói ellátásban (özvegyi nyugdíj, árvaellátás, szülői nyugdíj, baleseti hozzátartozói nyugdíj, özvegyi járadék, mezőgazdasági szövetkezeti járadék) részesülő személyek, a munkanélküliek, valamint a 18. életévüket betöltött roma származású magyar állampolgárok.

A fentiekre tekintettel szeretném hangsúlyozni, hogy ezek álhírek, céljuk az ezzel kapcsolatos posztok tovább osztása, lájkok, követők és portálra történő kattintások gyűjtése, tehát sem Ócsa Város Önkormányzatánál, sem az ország többi önkormányzatánál nem lehet igényelni ilyen jellegű és tartalmú alanyi jogon járó támogatásokat.

Kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy a fentiekhez hasonló - általában közösségi oldalakon terjedő – híreket minden esetben fenntartással kezeljék és próbáljanak hivatalos (pl. kormányzati) oldalakon is utánanézni, hogy valós-e azok tartalma!

Felhívjuk a figyelmet, hogy Ócsa Város Önkormányzata a hivatalos honlapján minden – jogszabályok által előírt és biztosított – igényelhető támogatásról megfelelő tájékoztatást nyújt a lakosság részére.

dr. Molnár Csaba

jegyző

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.