Ócsa Város Hivatalos Honlapja
A házszámtáblák elhelyezéséről

Tisztelt Ingatlan-tulajdonosok!

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek elnevezésének, valamint az elnevezésük megváltoztatásának és a házszámok megállapításának egyes szabályairól szóló 10/2016.  (VI. 30.) önkormányzati rendeletének hatályos rendelkezései szerint az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlant a megfelelő házszámtáblával ellátni.

A házszámtáblát a házzal szemben állva közterületről, vagy magánútról jól látható helyen, a házfalra vagy az ingatlan utcafronti kerítésére kell elhelyezni.

Az Ócsai Polgármesteri Hivatal munkatársai helyszíni ellenőrzéseik során megállapították, hogy a fenti rendelkezésnek számos ingatlan-tulajdonos nem tett eleget.

Felhívom a figyelmet, hogy a házszám kihelyezésére vonatkozó szabályok be nem tartása közösségi együttélés alapvető szabályai megsértésének minősül és közigazgatási bírsággal sújtható.

Az az ingatlantulajdonos, aki még nem tett eleget ez irányú kötelezettségének, kérem, hogy legkésőbb 2021. március 31. napjáig gondoskodjon az ingatlanának házszámát jelölő házszámtáblájának kihelyezéséről.  

A házszámtáblák megfelelő kihelyezése amiatt kiemelten fontos érdeke mindannyiunknak, hogy megkönnyítse és meggyorsítsa az Országos Mentőszolgálat, a Tűzoltóság, a Rendőrség, a Posta, a Járványügyi és egyéb hatóságok, valamint a különféle szolgáltatók számára a tájékozódást. Éppen emiatt, aki a fenti határidőn belül a kötelezettségéről nem gondoskodik, azzal szemben közösségi együttélés alapvető szabályai megsértése tárgyában hatósági eljárást kezdeményezünk.

Együttműködésüket köszönöm!

 

 

dr. Molnár Csaba

jegyző

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.