Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Rendőrjárőr képzés

2021. évben szakképesítést adó rendőrjárőr képzések indulnak!
Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek a lakóhelyükhöz legközelebbi rendőri szervnél, adott esetben a Dabasi Rendőrkapitányságon!

 Készülj fel a szolgálatodra!
 
A képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött gyakorlatot is.
 
Az alkalmasság megállapításához szükséges vizsgálatok közül a jelen pandémiás helyzetre való tekintettel az alábbiakban felsoroltakat a Rendőrség első fokon eljáró vizsgáló orvosa végzi helyben:
 
  • hallásvizsgálat (szűrő audiométerrel)
  • látásvizsgálat (Kettesy-tábla), színlátásvizsgálat (Ishihara teszt)
  • EKG
Abban az esetben, ha a fenti vizsgálatok során eltérést tapasztal az elsőfokon eljáró vizsgáló orvos, akkor szakorvosi vizsgálatot kérhet.
 
 
Leletet szükséges hozni a következő vizsgálatokról:
 
  • urológia (férfiaknak) – nem beutalóköteles
  • nőgyógyászat (nőknek) – nem beutalóköteles
  • labor vizsgálatok – beutalóköteles
  • tüdőszűrés – nem beutalóköteles, térítéses
  • fogászat – nem beutalóköteles
 
 
A továbbiakban felmerülő, alkalmassági vizsgálatokkal kapcsolatos kérdéseiddel keresd bátran valamely területi szerv humánigazgatási szolgálatának munkatársait. A hozzájuk tartozó elérhetőségeket a jelentkezési egységcsomag 3. oldalán találod meg.
 
A sikeres felvételt követően a képzés első 2 hónapjában munkaviszonyban állsz, majd a harmadik hónaptól a rendőrség „próbaidős” hivatásos állományába kerülsz kinevezésre. A képzés sikeres elvégzését követően önálló intézkedésre jogosult, szakmailag felkészített járőrként a rendőrség közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, határrendészeti szakterületén teljesíthetsz szolgálatot, vagy a bevetési egységek csapaterős feladatainak ellátásában vehetsz részt.
 
 
Gondolkodj rendőrként is a karrierben!
 
Hivatásos rendőrként számodra is biztosított lesz a belátható, tervszerű előmenetel. Pályád során végezz el szaktanfolyamokat, így bűnügyi nyomozó vagy helyszínelő is lehetsz, illetve sok más érdekes beosztást tölthetsz be.
 
A jelentkezés, a felvételi eljárás, valamint a képzés számos elemében eltér más szakképző iskola rendjétől. Ezért kérjük, hogy fokozott figyelemmel tanulmányozd a tájékoztatót, hogy megfontoltan dönthess!
 
 
Ne feledd!
 
A rendőrjárőr képzésünkre történő jelentkezéssel élethivatást is választasz, és leendő szolgálati helyeden változatos szakterületeken teljesíthetsz majd szolgálatot! A rendőrséggel hosszú távra tervezhetsz, még akkor is, ha most nem ez lebeg a szemed előtt.
 
Bővebb tájékoztató és a jelentkezési egységcsomag az alábbi link segítségével tölthető le:

Csatolmány:

 

 

Forrás: www.police.hu

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.