Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Online lakossági fórum - 142-es Lajosmizsei vonal fejlesztése

Online lakossági fórum 2021. május 26-án a 142-es, Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonal agglomerációs szakaszainak felújításáról.

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vasútvonal teljes körű felújításának tervezése a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában kijelölt szempontok szerint kezdődhet meg a nyáron.
 
A sebességkorlátozások, az egyvágányú pálya, a szintbeni kereszteződések, a dízelvontatás, az állomások és megállóhelyek nehézkes megközelíthetősége jelenleg kevésbé teszi vonzóvá a vasúthasználatot. A vonalon a jelenlegi állapotok ellenére is naponta 5 000 ember utazik. A rekonstrukciónak köszönhetően ez a szám akár a 3,5-szeresére is növelhető.
 
A lakossági fórum célja ezúttal a főváros agglomerációs térségében lakók és közlekedők számára bemutatni a fejlesztés céljait, amelyek egy megbízható, kiszámítható, gyors, kényelmes és modern közlekedési mód lehetőségét teremtik meg. A résztvevők ezen felül megismerhetik a vonal felújításával kapcsolatos lakossági kérdőív eredményeit, és kérdések feltételére is lesz lehetőség az eseményen.
 
A vonal Budapesten belüli szakaszairól a fórumon nem esik szó, erre a szakaszra vonatkozóan a későbbiekben külön tájékoztatást ad a BFK.
 
A Budapest Fejlesztési Központ online lakossági fóruma 2021. május 26-án, szerdán 17:30 órakor kezdődik.
 
A csatlakozáshoz szükséges linket az esemény napján tesszük közzé.
 
Technikai útmutató az online fórumhoz való csatlakozáshoz: Útmutató letöltése (pdf)

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.