Ócsa Város Hivatalos Honlapja
Adventi ablakok Ócsán

Karácsony közeledte, az adventi várakozás izgalommal teli időszak. Idén Ócsa városa is csatlakozik a „Világító adventi kalendárium’ nevezetű kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy advent minden napján újabb ablakok „öltöznek” fénybe, melyeket séta közben bárki megkereshet, így karácsonyra sok-sok fénylő ablak hirdeti az ünnep eljövetelét.

A játékot Grimmé Dévényi Erikának köszönhetjük, aki először néhány évvel ezelőtt Solymáron szervezte meg, és azóta országos méretűvé vált, így Ócsán is létrehozunk egy világító, adventi kalendáriumot. A játék lényege, hogy december 1. napjától kezdődően minden nap más-más helyi lakos díszíti ki, és világítja ki az ablakát az aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít majd Ócsa utcáin, szenteste pedig egyszerre hoz fényt az összes ablak.
 
Azt, hogy az adott napon hol csillan fel a kidíszített ablak, az Önkormányzat által létrehozott Facebook eseménynél követhető nyomon, mely az „Adventi ablakok Ócsán” nevet viseli a platformon. Tippjeink segítségével minden nap megkeresheti az újabb világító kalendáriumi ablakot. Ha pedig elküldi – akár „ablak-tulajdonosként”, akár sétáló felfedezőként – az ablak fotóját az esemény adott adventi napján közétett bejegyzés hozzászólásaként, akkor hozzájárul ahhoz, hogy a látványban mindenki gyönyörködhessen!
 
A 3 – legtöbb fotót beküldő – ócsai lakosnak ajándékcsomaggal kedveskedünk! (Egyenlőség esetén a gyorsaság lesz mérvadó.)
 
A játék menete:
  • Csatlakozz az „Adventi ablakok Ócsán” nevezetű Facebook eseményhez.
  • A városlakók közül bárki jelentkezhet a játékra.
  • Aki szeretné feldíszített ablakát az ócsai világító kalendáriumban tudni, november 21-ig adja le jelentkezését az alpolgarmester@ocsa.hu e-mail címen, lakcíme megjelölésével!
  • Mi válaszként megadjuk a titkos kalendáriumi sorszámot.
  • Kérjük a vállalkozó szellemű lakosokat, hogy az általunk megadott számmal díszítsék fel ablakukat!
  • SÉTÁLJ, KERESS, FOTÓZZ, POSZTOLJ! :)

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.