Ócsa Város Hivatalos Honlapja

2012-ben a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány) hetedik alkalommal koordinálja a KöZöD! Önkéntes Fiatalok Napja (ÖFN) rendezvénysorozatot, amelynek elsődleges célja a fiatalkori önkéntesség és társadalmi felelősségvállalás népszerűsítése.

 

Színházjegy az első 5 leghamarabb beregisztrált csoport tagjainak!

Időpont: 2012. április 21. (+/- 1 hét)

Mi is ez? Egy olyan nap vagy akár napok, amikor tehetsz valamit a közösségedért, ahol élsz, tanulsz, dolgozol, és ezáltal megmutathatod a nyilvánosságnak, hogy mire vagy képes. Egy kis segítség a saját tevékenység kialakításához: játszótér felújítás, vagy építés; szelektív hulladékgyűjtés; virágültetés; faluszépítés; erdőtakarítás; gyermekotthon látogatás; idősgondozás; ruhagyűjtés; ételosztás; játszóház beteg gyerekeknek; programok fogyatékkal élőkkel, vagy bármi olyan önkéntes közösségi tevékenység, amely a helyi közösség hasznára válik, azt gyarapítja.

Tudtad, hogy

  • 2011-ben Magyarországon 32 000 fiatal vett részt a megmozdulásban 220 településen ezzel mintegy 150 000 munkaórányi  feladatot látva el?
  • ezzel Magyarország a világon a 4. legnagyobb ifjúsági önkéntes programot valósította meg?
  • az Önkéntes Fiatalok Világnapja közel 100 országban sok százezer fiatalt mozgósít?

És az tudtad, hogy
Az első 5 beregisztrált csoport  6-6  színház jegyet kap a budapesti Katona József színház 2012. április 5-i Kétfejű Fenevad c. előadására.

Díjak
A LEGeknek...A résztvevő csoportok a programot követően beszámolót küldenek. A beszámolókat beküldők közül kerülnek ki az év KöZöD! díjazottjai 4 kategóriában.

A díjakat a TÓFESZT KöZöD! Önkéntes Fesztivál keretében adjuk át, ahol a részvétel a nyertes csoportok képviselői számára ingyenes.

Kategóriák
Legkisebb településen megvalósuló program
A díjat az a maximum 2000 fős kistelepülés projektje  kapja, ahol a lakosság min. 5%-a aktívan részt vesz az ÖFNen.

Legtöbb embert megmozgató program
Ebben az esetben a szervezők és résztvevők együttes számát vesszük figyelembe, amennyiben valamilyen formában a létszámot igazolni tudják (pl. jelenléti ív)

Legkreatívabb program
A helyi közösségek számára kiemelkedő értéket képviselő kreatív, közösségi önkéntes projekt újszerű megoldása esetén kerül kiosztásra ebben a kategóriában díj.

Hátrányos helyzetű embereket bevonó program
Hiszünk abban, hogy az önkéntes fiatalok sokat tehetnek mások életesélyeinek javításáért, ezért minden évben díjazunk egy, a hátrányos helyzetű embereket bevonó programot.

 

Bővebb információ és kapcsolat:
Juszt Anita juszt.anita@i-dia.org vagy 30/718-8624
www. kozod.hu

Plakát (pdf formátumban)

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.