Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Európai Úniós támogatással új bölcsőde épül Ócsán.

Ócsa Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett KMOP 4.5.2-11 Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztése és kapacitásának bővítése elnevezésű pályázati felhíváson. Az önkormányzat „Manóvár nevű bölcsőde építése Ócsa Városban” című, KMOP-4.5.2-11-2012-0016 jelű pályázatát az Regionális Operatív Program Irányító Hatóság 149 890 253 Ft összegű támogatásban részesítette.

Ócsa Város Önkormányzatának Képviselő testülete 2011. október 26-i ülésén döntött arról, hogy a helyi szociális alapellátások fejlesztése, a bölcsődei ellátás létrehozása érdekében a szükséges anyagi források biztosítása miatt indulni kíván az Új Széchenyi Terv KMOP 4.5.2-11 kódszámú pályázati felhívásán. A benyújtott „Manóvár nevű bölcsőde építése Ócsa Városban” című pályázatot a Regionális Operatív Program Irányító Hatóság támogatásra érdemesnek ítélte és összesen 149.890.253. Ft támogatásban részesítette. Az önkormányzat az elnyert támogatáshoz 10% önerőt biztosít saját költségvetéséből.
A projekt célja a jelenlegi szolgáltatás-hiányos környezet megszűntetésével egy olyan új bölcsődei intézmény megépítése, amely 2 bölcsődei csoport befogadására alkalmas. Az új bölcsőde az önkormányzati fenntartású „Napsugár” Napközi otthonos Óvoda mellett, az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanon, önálló intézményként kerül megépítésre.
Az új intézmény a városban jelenleg meglévő igények kiszolgálására alkalmas. Az Ócsán élő munkaképes szülők körében jelentős előrelépést jelent, ha gyermekük számára nyugodt nappali ellátást biztosíthatnak egy önkormányzati intézmény keretei között, amely által a munkaerőpiacon így nagyobb eséllyel indulhatnak.
Az új bölcsőde befogadására tervezett épület a hatályos jogszabályoknak megfelelően, az OTÉK és a vonatkozó építésügyi ágazati szabvány követelményei szerint épül meg. Ezek a szabályok biztosítják, hogy az intézményesített kisgyermek gondozás-nevelés megfelelő szakmai körülmények között működhessen.
Az új épület tervezett bruttó alapterülete 501 m², amely a két létesítendő bölcsődei csoport (összesen 24 fő) befogadására alkalmas, melegítő konyhával ellátva.

A projekt tervezett befejezése 2013. március 30.

Magyarország megújul                                A projektek az Európai Únió támogatásával valósulnak meg.

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.