Ócsa Város Hivatalos Honlapja

A Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázaton 6.585.000 Ft összegű támogatást nyert városunk a térfigyelő kamerarendszer kiépítésére.

 

Városunk lakóinak és közterületeinek biztonsága érdekében az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz térfigyelő kamerarendszer kiépítésére.  Nagy örömmel értesítjük a lakosságot, hogy Ócsa város önkormányzata 6.585.000 Ft támogatásban részesült a „Közbiztonság növelését szolgáló fejlesztések megvalósítása” alcímen benyújtott pályázaton. (Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapcsolódó támogatások igénybevételének részletes szabályairól szóló 4/2012. III.1. BM rendelet alapján lehetett pályázatot benyújtani a Belügyminisztériumhoz.) Az így kapott összeget a város figyelő kamerák elhelyezésére fogja fordítani, a rendszer várhatóan a jövő év első negyedévében épül majd ki.

A térfigyelő rendszert két ütemben fogják telepíteni. Először - az új igényeknek megfelelő - központi monitoring bázisállomás kerül kiépítésre a Rendőrség KMB épületében, illetve kialakítják az ehhez szükséges infrastruktúrát is. Ezt követően Ócsa be és kivezető útjain 5 db figyelő kamerát, a Vasútállomáson és az Egészségház parkolójába és annak környékére pedig 1-1 kamerát szerelnek fel. Több lakossági bejelentés érkezett a nyár folyamán, hogy a játszóteret az esti, éjszakai órákban nem rendeltetésszerűen használja néhány fiatal, így várhatóan ezt a területet is őrizni fogja egy kamera, a randalírozás, a hangoskodás elkerülése végett. Így összesen nyolc kamera pásztázza majd jövőre az ócsai utcákat, tereket. Közülük mindegyik egy zárt, védett, vezeték nélküli hálózaton keresztül juttatja el az információkat a Rendőrséghez.

A többmilliós pályázati pénzből megvalósított fejlesztés nemcsak a bűnmegelőzés miatt rendkívül fontos, hanem azért is, mert várhatóan nagymértékben hozzájárul városunk, és a kistérségben élők biztonságérzetének és életminőségének javulásához.

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.