Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Az alapítványhoz érkező adományok a rendőrség és a polgárőrök munkáját segíti.

Az ócsai Rendőrségi Körzeti Megbízottak irodája mind anyagi, mind tárgyi feltételekben hiányt szenved. Számos alapvető felszerelés, például útjelző bólyák, éjszakai reflektor, az irodában nyomtató vagy egy korszerű számítógép hiányoznak az eszközparkból. Bár az ócsai önkormányzat segíti a rendőri munkát, minden feltételt ezen az úton nem lehet megteremteni. Sokan felajánlottak már segítségüket, ezért jött létre októberben az Ócsa Város Közbiztonságáért Alapítvány, amelyen keresztül a felajánlásokat bárki hivatalos úton megteheti.

  • „Az alapítványhoz az adományokat egyrészt a bankszámlaszámon keresztül lehet eljuttatni (néhány héten belül elérhető lesz a számlaszám)”. – számolt be Mezei Tamás körzeti megbízott. „Másrészt az alapítvány kuratóriumán keresztül, akiket ha megkeresnek, nagyon szívesen segítenek akár az anyagi, akár a tárgyi felajánlások fogadásában. A kuratórium tagjait  városszerte bizonyára mindenki ismeri: Tvaruskó Zoltán, Bukodi Károly, Filó János, Hajdu Gyula és Hajdu Antal Tamás. A székhely az önkormányzat, hivatalos képviselője pedig Tvaruskó Zoltán. Bárki keresheti őt, vagy bármelyik alapító tagot, illetve az önkormányzat is készséggel rendelkezésre áll az az adományok fogadásában.”

Az alapítvány hivatalosan megfogalmazott céljai között a következők szerepelnek:

  • A város körzeti megbízottainak a szolgálati célra használt járművek fenntartásában segítséget nyújtson üzemanyag hozzájárulással, javítási költségek fedezésével, korszerűsítéssel, járművásárlással.
  • A szolgálati feladatok ellátásához szükséges felszerelések beszerzése, cseréje, javíttatása.
  • Cél koordinálni a város közbiztonságának javításában érdekelt szervezetek, intézmények közötti ez irányú tevékenységet, fokozva annak hatékonyságát, eredményességét.
  • A városban működő polgárőr szervezet támogatása, felszerelésük beszerzése, cseréje, javíttatása.
  • Az alapítvány támogatást nyújt a körzeti megbízottak munkáját elősegítő infrastruktúra (telefon, fax, nyomtatók, számítógépek, másolók és egyéb technikai eszközök) megteremtéséhez és fejlesztéséhez.
  • Egy internetes honlap elkészítése is a tervek között szerepel, ahol az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak az aktuális támogatásokról.
  • A körzeti megbízottak és a polgárőrök önkormányzati és vezetői javaslatra az alapítványon keresztül részesülhetnek anyagi támogatásban.

Mindenkinek nagyon köszönjük a felajánlásokat, reméljük, hogy az alapítvány segítségével sikerül a rendőrök és a polgárőrök munkakörülményein javítani!

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.