Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Megváltozik 2013-tól a közigazgatási rendszer Magyarországon.

Járási hivatalokat hoz létre ugyanis a kormány, ide kell majd menniük az állampolgároknak egyes hivatalos ügyek intézésekor. Ócsa a Gyáli Járáshivatalhoz tartozik - Gyál, Alsónémedi és Felsőpakony településekkel együtt.

Arról, hogy milyen ügyeket lehet továbbra is Ócsán intézni, milyen változásokra kell számítani Dr. Szabó György jegyző számolt be:

  • Az ócsai okmányiroda 2013 októberétől kormányablak néven fog működni. A kormányablak minden településen tulajdonképpen az összekötő kapocs lesz a járáshivatalok és a helyi ügyintézés között. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ócsai okmányirodában januártól továbbra is el lehet intézni minden olyan ügyet, amit 2012-ben megtehettünk. Tehát a személyigazolvány, lakcímkártya, közlekedésigazgatási ügyek, vezetői engedélyek, egyéni vállalkozói ügyek, stb. esetében az okmányiroda helyén működő kormányablak lesz az állampolgárok segítségére. A Gyáli Járáshivatalba kell azonban utazni például a gyámhivatali és a szociálpolitikai ügyekben. Ezek az ügyek viszonylag kis számban fordulnak elő városunkban. Az építkezésekkel kapcsolatosan viszont folyamatos az ügyintézés a polgármesteri hivatalban. Így nagy örömmel mondhatom, hogy a polgármester úr közbenjárása eredményeként, sikerült elérnünk azt, hogy az építéshatósági eljárásokat továbbra is Ócsán, a megszokott módon lehet intézni jövőre is.

Tehát ha valaki házat épít, felújít, vagy olyan építkezési munkálatba kezd jövőre, ami engedély-köteleles, akkor be kell hoznia az iratokat a polgármesteri hivatal Műszaki, Beruházási és Vállalkozói irodájába. A dokumentumokat a műszaki iroda továbbítja Gyálra, ahol a határozatokat, döntéseket meghozzák, majd visszaküldik Ócsára. Ezekért kell az ócsai lakosnak bejönnie az önkormányzathoz. Így szerencsére ugyanazt a menetrendet lehet követni, mint idén, nem kell a településről elutazni, a legtöbb hivatalos ügyet jövőre is helyben tudjuk elintézni.

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.