Ócsa Város Hivatalos Honlapja

A szervezet közgyűlése Boros Tibort választotta meg elnöknek.

 

Új vezetője lett az Ócsa Városi Polgárőrségnek, Boros Tibort október 2-án egyhangú szavazatok alapján választotta meg a közgyűlés a szervezet élére. Két ok miatt találkoztak ekkor a polgárőrök: egyrészt Szabó András korábbi elnök magánéleti okok miatt lemondott, az ő posztjára választották meg Boros Tibort. Másrészt a korábban Szövetség Ócsáért Faluvédő Egyesület néven működő szervezet átalakult Ócsa Városi Polgárőrséggé. A közhasznú egyesületté válás azért volt rendkívül fontos, hogy a támogatásokat, adományokat, pályázati pénzeket fogadni tudják.

  • „A Polgárőrség, amely jelenleg 76 tagot számlál, kizárólag társadalmi tevékenységet folytat, a tagok önként, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik a tevékenységüket.” – tájékoztatott Boros Tibor elnök. „Szeretnénk, ha megújulna, felfrissülne az ócsai polgárőrség csapata. Új céljaink között szerepel, hogy a korábbinál sokkal nagyobb elfogadottságot érjünk el a lakosság körében. Mindehhez az is kell, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk a nyilvánosságra, honlapot fogunk készíteni, ahol mindenki tájékozódhat a munkánkról, illetve az internetes közösségi oldalakon is aktívan szeretnénk szerepelni. Fontosnak tartom, hogy a fiatalokat szélesebb körben bevonjuk, tájékoztassuk őket a polgárőri munkáról, ezt nemcsak az általuk használt internetes helyeken fogjuk megtenni, hanem terveim szerint iskolai látogatások során bővítenénk ismereteiket a polgárőr szervezetről.”

Az ócsai polgárőrök feladatai között szerepel a körzeti megbízottak munkájának segítése, többen közülük aktívan segítik a helyi rendőröket járőrözés közben. Ezen kívül biztosítják a városi rendezvények helyszínét, utakat zárnak le és terelik a forgalmat ilyenkor. A polgárőrség talán legfontosabb feladata az esti, éjszakai órákban az ócsai lakosok biztonságának védelme. Akinek segítségre van szüksége, a következő telefonszámokon éjjel-nappal hívhatja a polgárőröket:

  • 30-9944925, 30-9944923, 30-6886056

Éjszaka a 70-6064005-as szám is használható (ez a telefon a szolgálati autó tartozéka), illetve az ovp2364@gmail.com email címen bárki felveheti a kapcsolatot a szervezettel.

Az átalakult Ócsa Városi Polgárőrség új szervezeti felépítése:

  • elnök: Boros Tibor
  • elnökhelyettes: Nagy Imre
  • titkár: Ulicska Ildikó
  • vezetőségi tagok: Szabó András, Gudman Zoltán, Bódi László
  • felügyelő bizottság: Bódiné Nagy Johanna, Gacsal István, Rupp István.

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.