Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer decemberi hírlevele

 

A karácsony az év legmeghittebb, sokak számára talán legszebb ünnepe. Szeretetről, melegségről, egymásra figyelésről szól. Az ország bármely pontján járjunk is, az ünnep fényeit látjuk: az utcákon és kertekben megjelennek a színes égőkkel díszített fák, az asztalokon ott az adventi koszorú, sok helyen az ajtókon, ablakokban is gyertyák köszöntik az arra járót.

A karácsonyi bevásárlások alkalmával lehetőség szerint ne tartson magánál a szükségesnél több készpénzt. Figyeljen arra, hogy értékeit ne hagyja szem előtt, soha ne felejtse a gépkocsi utasterében látható helyen, bevásárló kocsiba/kosárba helyezve őrizetlenül. Ne a tolvaj költse ajándékokra!

Utazása során pályaudvarokon és vonaton ne hagyja őrizetlenül csomagjait még rövid időre sem, valamint ne bízza rá idegen személyre, még akkor sem ha szimpatikus, megnyerő modorú, külsejű! Vegye igénybe a csomagmegőrző szolgáltatást!

Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézi-, illetve válltáskájukat szorítsák testükhöz és azt mindig maguk előtt tartsák.

A karácsonyi ünnep fontos kellékei a gyertyák, csillagszórók amelyeknek biztonságos használatára fokozottan ügyeljenek. Senkinek nem hiányzik, hogy a háza égjen a karácsonyi égők helyett.

A karácsony a szeretet ünnepe és ennek fényében több figyelmet szenteljünk az egyedülálló rokonaink, ismerőseink, barátaink részére.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük odafigyelésüket mind magukra mind embertársaikra, hogy az ünnepeket ne árnyékolhassa be semmilyen jogsértés!

De a legfontosabb, hogy mindig legyen időnk:

Nevetni, mert az a lélek legszebb zenéje
Olvasni, mert ez a bölcsesség alapköve
Dolgozni, mert az a siker ára
Játszani, mert az az örök ifjúság titka
Szeretetet adni, mert gyógyítja az embert, azt is, aki adja, és azt is aki kapja
Egy piciny mosolyra, mert ez az arc legszebb ékszere
Néhány kedves szóra, mert ezzel egymás számára könnyebbé tehetjük az életet!

Boldog és békés karácsonyt kívánunk:

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.