Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Február 15-én felavatták a 19 fővel működő rendőrőrsöt, amely Ócsa, Bugyi és Alsónémedi közbiztonságáért felel a jövőben

 

 

 

Kontrát Károly államtitkár Pintér Sándor belügyminiszter nevében köszöntötte a megjelenteket, és méltatta azt az összefogást, amelynek eredményeként a három település közösen létesített rendőrőrsöt városunkban. Mihály István rendőr dandártábornok, Pest megyei főkapitány a megyében megvalósuló rendőrőrsprogramról beszélt, amelynek során egymást követően kilenc őrs kezdi meg működését. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében szintén azt az együttműködést hangsúlyozta ki, amelynek köszönhetően a megyei önkormányzatok, a rendőrség és a Belügyminisztérium összefogása lehetővé tette a 24 órás rendőri jelenlétet Ócsán, Bugyi és Alsónémedi községekben.

Bukodi Károly polgármester beszédében kiemelte, régi vágya valósult meg a városvezetésnek azzal, hogy a felújított épületben a rendőrőrs megkezdhette működését. A polgármester elmondta, hogy rendkívül fontos a város közbiztonságának és a polgárok biztonságérzetének  megteremtése.

Az őrshöz tartozó három település 5-500 ezer forinttal járult hozzá az irodák kialakításához, a berendezések beszerzéséhez, illetve a robotzsaru program kiépítéséhez.

Rácz Ferenc őrsparancsnok az Ócsai Kisbíró kérdésére elárulta, hogy szoros együttműködést terveznek a helyi polgárőr szervezettel is. “Bizonyára mindenkinek meg kell még szoknia az állandó rendőri jelenlétet, hiszen korábban ez nem volt így. Tény, hogy sűrűbben igazoltatunk, gyakoribbak lesznek a sebesség-mérések, összességében intenzívebb a rendőri jelenlét mindhárom településen. Bízom abban, hogy a fokozott munka mindannyiunk érdekeit szolgálja majd.” – számolt be terveiről az őrsparancsok.

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.