Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Az ebösszeíró adatlapot az Ócsai Polgármesteri Hivatalban lehet leadni.

 

 

Tisztelt Ebtartó!

Ócsa területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy Ócsa Város Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az ebösszeíró adatlap további példányai átvehetők a Polgármesteri Hivatalban, letölthetők a honlapról (az alábbi linken keresztül), illetve megtalálhatók az Ócsai Kisbíró március havi számában.

Ebenként KÜLÖN ADATLAPOT kell kitölteni és eljuttatni a Hivatal részére az alábbi módokon:

-       levélben postai úton (Cím: Ócsai Polgármesteri Hivatal: 2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2.), illetve

-       leadhatja személyesen a portásnál, vagy a portán elhelyezett adatlap gyűjtő dobozban

 

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2013. március 31.

FELHÍVJUK FIGYELMÜKET, HOGY AMENNYIBEN NEM TART EBET, AZ ADATLAP VÉGÉN SZEREPLŐ NYILATKOZATOT AKKOR IS KI KELL  TÖLTENIE!

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy jogszabályváltozás miatt 2013. január 1-től négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni. Az eb transzponderrel történő megjelölése magában foglalja a transzponder árát, a beültetés díját és az adatbázisba való regisztráció díját.

 

dr. Molnár Csaba

aljegyző

 

Ócsa, 2013. március 5.

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.