Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Részletes program

 

 

 

 

37. ÓCSAI KULTURÁLIS NAPOK 2013. május 24 - június 2.

 

MÁJUS 24. ( péntek )

18.00 óra ÓCSAI KÉZMŰVES ALKOTÓK KIÁLLÍTÁSÁNAK megnyitója

Az Ócsai Polgári Kulturális Egyesület ( OPKE ) és az Egressy Gábor Szabadidőközpont közös szervezésében.

Megnyitja Pappné Hajdú Katalin, az OPKE elnöke, közreműködik Bán Vivien.

Kiállító alkotók: Fehér Anna, Herczeg Ágnes, Németh Zsolt, Némethné Kozma Ilona, Nitschmann Corinna, Steigler Anett, Tömösközi Ágnes, Varga Zoltán, Verbőczi Gyuláné, Virág Miklós. A kiállítás megtekinthető június 3-ig. Helyszín a szabadidőközpont  kamaraterme, a belépés ingyenes.

18.30 óra  37. ÓKN MEGNYITÓ   

Megnyitja Bukodi Károly, Ócsa város polgármestere

Bemutató film a 37. Ócsai Kulturális Napok programjairól, közreműködik Csóka -Vasass Kinga énekes, a Küstörgő Néptánccsoport, Jakab Cintia és Tenki Alex.

GÁJER BÁLINT - a Voice döntősének-  SWING ÖRÖKZÖLDEK című estje. Helyszín a szabadidőközpont színházterme, a belépés ingyenes.

21.00 óra MÉSZÁROS GÁBOR fotóművész Lét és nemlét között című diavetítése. Helyszín a Református Műemléktemplom, a belépés ingyenes.

 

MÁJUS 25. ( szombat )

Ingyenes GYEREKNAP a szabadidőközpontban.

Egész nap kézműves kirakodóvásár, játszóház az udvaron, kézműves foglalkozás, ugrálóvár, fa körhinta és palacsinta vár minden érdeklődőt.

10.30 óra KESZEKUSZA VARÁZSLÓ zenés ökomese a színházteremben.

11.30 óra  - Tildart Ökodivat a Gyereknapon is - kézműves foglalkozás újrahasznosítható anyagokból.

- Földi  Andrea jelmeztervező foglalkozása

- A Gyerekjáték ABC kézműves foglalkozásai.

- A Life Egyesület kézműves foglalkozásai.

Egész nap az aulában.

11.45 óra CsodaJóga a kamarateremben (foglalkozás 1-3 éves gyerekeknek)

13.00 óra  PUZZLE ÉPÍTŐ VERSENY (OPKE) a kamarateremben.

14.00 óra KARAOKE gyerekeknek a színházteremben.

15.00 óra Táncolj velünk! program a színházteremben. Közreműködik: Energy Kids', Fiesta Tánc Klub gyerekcsoportja, Aranylábú Angyalok gyermek néptánccsoport.

TÁNCHÁZ KIFULLADÁSIG! (közreműködik az „ Így tedd rá” népi zenekar )

 

MÁJUS 26. (vasárnap)

15.00 óra A Westlicht Fotográfiai Kör tagjának, Dr. Michael Neumann bécsi fotóművész MOMENTE…/ PILLANATOK című vetítéssel egybekötött kiállításának megnyitója. A kiállítást megnyitja Bukodi Károly, Ócsa város polgármestere, az Egressy Galéria kiállítás sorozatának fővédnöke. Közreműködik Vura Emese. A kiállítás megtekinthető július 1-ig. Helyszín az Egressy Galéria (aula), a belépés ingyenes.

 

Május 28. (kedd)

19.00 óra KOMOLYZENEI KONCERT - Közreműködik: Szabóki Tünde operaénekes, Cser Péter operaénekes, Bot Gábor színművész, Vida Mónika  zongora és orgonaművész, zongorán kísér Károly Katalin. Helyszín: Református Műemléktemplom, belépő: 1500 Ft.

 

MÁJUS 29. (szerda)

19.00 óra  POZSGAI ZSOLT: A SZŰZ ÉS A SZÖRNY -  tragikomédia két részben 

Rendező: Kautzky Armand. Az előadás alatt énekel Áldó Ágnes. Helyszín a szabadidőközpont színházterme, belépő: 2000 Ft.

 

MÁJUS 30. (csütörtök)

ROCKNAP

19.00  Rock Shock koncert

20.30  IDŐGÉP koncert

Vendég: Varga Miklós

Helyszín a szabadidőközpont színházterme, belépő: 1000 Ft.

 

MÁJUS 31.  (péntek)

ÖKO és STÍLUS NAP

AZ ÖKO NAP valamennyi programja INGYENES. A rendezvény célja, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre, a környezettudatos életmódra.

11.00 órától EGÉSZ NAP:

- Megújuló energiaforrások - előadás a Lendületben az Ifjúság Egyesület szervezésében.

- Hogyan készül a PILLEKŐ ? www.pilleko.hu

A pillekő utcabútorként, színes, organikus térelemként széles körű felhasználási lehetőséget kínál. Anyagának alapját újrahasznosított PET palackok képezik, bevonata ásványi kőzet. Ezen az előadáson az érdeklődők a gyakorlatban is megismerhetik a készítés folyamatát. Előadás a szabadidőközpont szervezésében.

A MAGYAR CSALÁDELLÁTÓ SZOLGÁLAT közreműködésével.

-       Készíts velünk kenyeret természetes alapanyagokból, ősi recept alapján!

-       A természet közeli hangulatot  felidézzük a magyar jurta és a népi játékok bemutatásával.

 

14 órától VILLÁMSTYLIST RANDI FÖLDI ANDREA jelmeztervezővel. „ Fontos, hogy a mai fogyasztói társadalomnak megmutassuk, hogyan lehet a ruhásszekrénybe környezettudatosságot csempészni. Nem kell mindig új ruhát venni. Ügyesen kombinálhatjuk a régi darabokat, vagy akár egy izgalmas kiegészítővel is feldobhatjuk öltözködésünket." A jelmeztervező hasznos tanácsokat ad a témával kapcsolatban férfiaknak és nőknek. Minden érdeklődőt – egy tíz perces beszélgetés után - külön, személyre szabott tanácsokkal lát majd el a tervező. Helyszín a szabadidőközpont aulája.

15.00 óra Mit jelent a passzívház kifejezés? Építsünk együtt sörkollektort! Előadás a LIFE szervezésében. Helyszín a kávézó kerthelyisége.

17.30 óra NAGY NIKOLETT ZOÉ fényképész kiállításának megnyitója. A fiatal művész divatfotóival a „ hulladék” sokszínű felhasználási módjára szeretné felhívni a figyelmet. Helyszín a szabadidőközpont aulája.

18.00 óra ÖKO DIVATBEMUTATÓ a színházteremben. www.tildart.hu JÁNOSI MATILD ökodivattervezőt  - művésznevén Tildart – tavaly a Zöld Nap rendezvényünkön ismerhették meg az ócsaiak. Ebben az évben is meghívtuk őt ÖKO és STÍLUS napunkra. Legújabb kollekciójának darabjait Sütő Enikő modelliskolájának tanulói mutatják be az érdeklődőknek. A ruhák természetesen újrahasznosított anyagból - filmszalagok és bakelit lemezek – készültek. Fellép az Energy Kid’s. Chaplin szerepében Papp Katalin.

21-22 óráig LÁMPAOLTÁS! A szabadidőközpontban 1 órára leoltjuk a villanyt, kikapcsoljuk elektromos készülékeinket, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. Szeretettel várunk mindenkit a gyertyafénnyel kivilágított kávézóba és kerthelyiségébe. Csatlakozzon hozzánk! Oltsa le otthon ön is a lámpákat! Buzdítsuk együtt környezetünket az energiatakarékosságra!

22.00 óra KÉPNOVELLÁK A TERMÉSZETRŐL - Zsila Sándor és Barbalics Nándor természetfotósok mutatják be zenés képösszeállításokon, diaporámákon keresztül a természethez fűződő viszonyukat. Az egyes diaporámák között a természetfotózásról, a képekről és a diaporámákról beszélnek, beszélgetnek. Helyszín a kávézó kerthelyisége.

 

JÚNIUS 1. (szombat)

VIVAT BACCHUS!  - A BOR NAPJA

10 órától BOR UTCA ( egész nap )

      - híres borászok bemutatója 

      - gasztronómiai különlegességek

      - helyi őstermelők termékei

      - természetes alapanyagokból készült minőségi élelmiszerek bemutatója ( közreműködik a Magyar Családellátó Szolgálat )

12.30 órától ZENÉL AZ UTCA! Közreműködik: Fekete Jenő blues zenész, a Lizsé zenekar, és a Rockfolk Blues Band. Helyszín a szabadidőközpont kávézójának kerthelyisége, a program ingyenes.

14.00 órától Készítsd el saját borkorcsolyádat! Földi Andrea jelmeztervező megmutatja, hogyan lehet borkorcsolyánk finom, kreatív és stílusos. Helyszín a szabadidőközpont aulája, a program ingyenes.

18.00 óra BOCK Bor-est

Bock József különleges borainak és az egyes borokhoz kapcsolódó hidegen tálalt gasztronómiai fogások bemutatása és kóstolása. Ételek Horváth Károly (Falat) ajánlásával. Közreműködik Tamás Róbert sommelier, a VIVAT BACCHUS a capella énekegyüttes és a Showder Klub humoristája, JANKLOVICS PÉTER. Helyszín a szabadidőközpont színházterme, belépő 4000 Ft. A borkóstoló estet követően KARAOKE PARTY a kávézó kerthelyiségében, a belépés ingyenes.

 

JÚNIUS 2. (vasárnap )

BOR UTCA (egész nap)

15 .00 „30 éves az ÓCSAI NÉPDALKÖR” ünnepi gálaműsor

Közreműködik: Veresegyházi asszonykórus, Kéknefelejcs Citeraegyüttes, Inárcsi Népdalkör és Citeraegyüttes, Bugyi Népdalkör, Palásti Népdalkör, Küstörgő Néptánccsoport, Ócsai Népdalkör.

Ünnepi vacsora az Ócsai Népdalkör tagjainak és vendégeinek tiszteletére.

KÖZÖS MULATSÁG, helyszín a szabadidőközpont színházterme, a belépés ingyenes.

 

Jegyek a szabadidőközpontban már kaphatók.

Információ és jegyrendelés: 06-29-378-043

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A szabadtéri programok - rossz időjárási körülmények esetén - a színházteremben kerülnek megrendezésre.

Egressy Gábor Szabadidőközpont 2364 Ócsa, Bajcsy-Zs.u.46-48. 06-29-378-043 www.egressyszk.hu

 

Ócsai Kulturális Napok 2013 plakát

 

                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.