Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Öko és Stílus nap a 37. Ócsai Kulturális Napokon - részletes program

 

 

A 37. Ócsai Kulturális Napok keretein belül kerül megrendezésre az Öko- és Stílus nap 2013. május 31.-én.

 

A rendezvényen a diákok újrahasznosított PET-palackból utcabútorokat (pillekő) készítenek.

A szakemberek segítségével elkészült alkotások egész évben a kávézó kerthelységét fogják színesíteni.

A kupakokat rászoruló gyermekek megsegítésére gyűjtjük.

Az utcabútorok alapanyagául szolgáló PET-palackokat kérjük ne dobják ki, hanem juttassák el az Egressy Gábor Szabadidőközpontba május 24-ig!

www.pilleko.hu

plakát:
Öko- és Stílusnap plakát

 

 

MÁJUS 31.  péntek 

ÖKO és STÍLUS NAP a 37. Ócsai Kulturális Napok keretén belül

Valamennyi program INGYENES!

A rendezvény célja, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre, a környezettudatos életmódra.

11.00 órától EGÉSZ NAP:

 

- Megújuló energiaforrások - előadás a Lendületben az Ifjúság Egyesület szervezésében.

 

- Hogyan készül a PILLEKŐ?   www.pilleko.hu

A pillekő utcabútorként, színes, organikus térelemként széles körű felhasználási lehetőséget kínál. Anyagának alapját újrahasznosított PET palackok képezik, bevonata ásványi kőzet. Ezen az előadáson az érdeklődők a gyakorlatban is megismerhetik a készítés folyamatát. Előadás a szabadidőközpont szervezésében.

 

A MAGYAR CSALÁDELLÁTÓ SZOLGÁLAT közreműködésével.

-       Készíts velünk kenyeret természetes alapanyagokból, ősi recept alapján!

-       A természet közeli hangulatot  felidézzük a magyar jurta és a népi játékok bemutatásával.

Helyszín a kávézó kerthelyisége.

 

14 órától VILLÁMSTYLIST RANDI Földi Andrea jelmeztervezővel.

„ Fontos, hogy a mai fogyasztói társadalomnak megmutassuk, hogyan lehet a ruhásszekrénybe környezettudatosságot csempészni. Nem kell mindig új ruhát venni. Ügyesen kombinálhatjuk a régi darabokat, vagy akár egy izgalmas kiegészítővel is feldobhatjuk öltözködésünket." A jelmeztervező hasznos tanácsokat ad a témával kapcsolatban férfiaknak és nőknek. Minden érdeklődőt – egy tíz perces beszélgetés után - külön, személyre szabott tanácsokkal lát majd el a tervező. Helyszín a szabadidőközpont aulája.

 

15.00 óra  Mit jelent a passzívház kifejezés? Építsünk együtt sörkollektort! Előadás a LIFE szervezésében. Helyszín a kávézó kerthelyisége.
 

17.30 óra NAGY NIKOLETT ZOÉ fényképész kiállításának megnyitója. A fiatal művész divatfotóival a „ hulladék” sokszínű felhasználási módjára szeretné felhívni a figyelmet. Helyszín a szabadidőközpont aulája.

 

18.00 óra ÖKO DIVATBEMUTATÓ a színházteremben. www.tildart.hu

JÁNOSI MATILD ökodivattervezőt  - művésznevén Tildart – tavaly a Zöld Nap rendezvényünkön ismerhették meg az ócsaiak. Ebben az évben is meghívtuk őt ÖKO és STÍLUS napunkra. Legújabb kollekciójának darabjait Sütő Enikő modelliskolájának tanulói mutatják be az érdeklődőknek. A ruhák természetesen újrahasznosított anyagból - filmszalagok és bakelit lemezek – készültek. Fellép az Energy Kid’s . Chaplin szerepében Papp Katalin.

 

21-22 óráig LÁMPAOLTÁS! A szabadidőközpontban 1 órára leoltjuk a villanyt, kikapcsoljuk elektromos készülékeinket, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. Szeretettel várunk mindenkit a gyertyafénnyel kivilágított kávézóba és kerthelyiségébe. Csatlakozzon hozzánk! Oltsa le otthon ön is a lámpákat! Buzdítsuk együtt környezetünket az energiatakarékosságra!

 

22.00 óra KÉPNOVELLÁK A TERMÉSZETRŐL - Zsila Sándor és Barbalics Nándor természetfotósok mutatják be zenés képösszeállításokon, diaporámákon keresztül a természethez fűződő viszonyukat. Az egyes diaporámák között a természetfotózásról, a képekről és a diaporámákról beszélnek, beszélgetnek. Helyszín a kávézó kerthelyisége.

 

Őkonap plakát

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.