Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Az ajándékcsomagok eljuttatásának határideje: december 20.

 

 

 

Volt egyszer egy angol nagymama, aki, látva a világégés utáni állapotokat, és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipős dobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik majd, és, hogy a cipős dobozba zárt szeretet áttör határokat, korokat, életszemléleteket, és mozgalommá fejlődik.

A Cipős doboz akció (vagy, ahogy szülőhazájában, Angliában hívják, Operation Christmas Child) egy évtizede érte el hazánkat, akkor még Nyugat-Európából érkezett csomagokat kaptak karácsonyra – a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével – az arra rászoruló gyerekek. 2004-ben pedig a szeretetszolgálat elindította hazánk első önálló akcióját. A „boy” vagy „girl” feliratok helyett megszülettek a „fiú” és „lány” címkék, és az akció mottója: „Tízezer gyermek karácsonya”. Ez akkor még elérhetetlen álomnak tűnt…

Idén 10 éves ez a kezdeményezés, és elmondható, hogy hazánkban is széles körben vált ismerté és elismerté ez a kezdeményezés. Gyülekezetünk, az Ócsai Baptista Gyülekezet ebben az évben is csatlakozik ehhez a mozgalomhoz, azzal is az imaházunk gyűjtőpontja a cipős dobozoknak, és azzal is, hogy cipős doboz karácsonyt szervez az arra rászorult családoknak.


 

Kérjük csatlakozzon Ön is ehhez a mozgalomhoz! Adjon egy cipős doboznyi szeretetet, azoknak, akiknek talán ez az egyetlen ajándék a létező vagy éppen nem létező karácsonyfa alatt.


 

Gyűjtőponttal kapcsolatos információk:

Cím:

Baptista Imaház:

2364, Ócsa, Kiss Ernő utca 14

ügyelet: Hétfő 9-12

Kedd 16-19

Péntek 16-19

Vasárnap 13-16


 

További információ:

Horváth Zsolt lelkipásztor 20-886-0127


 

Ócsai Baptista Gyülekezet.

 

Baptista cipősdoboz felhívás

Baptista cipősdoboz elérhetőség

 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.