Szívügyünk a séta | 2016. május 22.

Sétálni egyszerű, sétálni jó! Gondolta ezt az a közel 150 részvevő, aki velünk tartott május 22-én vasárnap délután az első városi sétán. A halkan duruzsoló csapat kellemes tempóban gyalogolta végig a körülbelül 2,5 km-es távot, melynek egy része a Tájvédelmi Körzet földes útján vezetett. A talpalás után Dr. Gallai Zoltán háziorvos mesélt a gyaloglás jótékony hatásairól, arról, hogy a napi rendszeres mozgás ilyen formája fontos a betegségek megelőzésében. Megdolgoztatja a szívet, csökkenti a vércukorszintet:

„Gyermekkorunkban még természetes a mozgás, amikor felnövünk, mégis elfelejtjük. Sokat ülünk, és az időhiány miatt szinte mindenhová autóval megyünk. Sajnos az ilyen mozgásszegény életmód aztán hozza a betegségeket magával.”

Természetesen a rendszeres testmozgás mellett kiemelt szerepet játszik az egészséges táplálkozás is – hallottuk Reiman Katalintól, aki egészséges falatokat hozott a csapatnak. Máktejet, köles kőrözöttet, köles gombócot, brokkoli salátát kóstolhattunk.

„Nagy öröm számomra, hogy ennyien összejöttünk, jövőre biztosan megismételjük!” – mondta Bukodi Károly polgármester, aki feleségével együtt teljesítette a távot.

Köszönjük az R+R Kft.-nek a pólók felajánlását!

További fotók a galériában.