Ültess el Te is egy virágot! | 2016. április 16.

Ültess el Te is egy virágot! 2016Ültess el Te is egy virágot! – szólt a felhívás, mégsem volt ez parancsszó. Az Önkormányzat a Zöld Ócsáért program keretén belül virágültetési akcióra hívta a családokat. A végeredmény pedig 700 tő muskátli a városi villanyoszlopokon, az óvoda, a bölcsőde, a gimnázium, az általános iskola, az okmányiroda és a polgármesteri hivatal ablakaiban. Mindezt sok-sok szorgos kéz együtt ültette el április 16-án a „Templom téren”.

 

Ültess el Te is egy virágot! 2016A leglényegesebb szó az együtt, hiszen a virágosítás mellett cél volt a közös munkálkodás is. Egy közös emlék, amire még sokáig emlékezhetünk az év során. Az alkotás, a létrehozás, a részvétel öröme.

Ültess el Te is egy virágot! 2016Természetesen nem csak a közúton borult virágba Ócsa, hiszen 1800 tő muskátlit vittek haza Önök, kedvezményes áron, hogy az otthonukat is feldíszítsék. Ez is cél volt. A városvezetés úgy döntött, hogy 50 százalékkal támogatja minden eladott muskátli árát, hogy minél többen szépítsék saját környezetüket. Nagy öröm, hogy ekkora volt az érdeklődés. A sor már fél 9-től hosszan kanyargott, a virágok pedig több részletben érkeztek, Bukodi Károly polgármester úr személyesen is mindent elkövetett, hogy folyamatos legyen az utánpótlás.

Ültess el Te is egy virágot! 2016A virágok mellett számos program is várta a látogatókat. Volt csacsi simogató, bio kávé kóstoló, virágkötészeti bemutató és kézműveskedés a Két Klári Virágüzlettel, palacsintasütés ehető virágokkal, Lim-lom mese és a Vertikál Zrt. jóvoltából egy Öko játszóház is.

Mozgalmas délelőtt volt, gyönyörködjünk hát nap mint nap az eredményben.

Köszönjük a technikai segítséget az Ócsa Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-nek és az Egressy Gábor Szabadidőközpontnak.

Ültess el Te is egy virágot! 2016  

További fotók a galériában.