Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Ajándékcsomaggal köszöntjük az újszülötteket

Ócsa Város Önkormányzata 2017-től ajándékcsomaggal köszönti az ócsai újszülött gyermekeket, ifjú édesanyákat és édesapákat.

Újszülött gyermeke van, és nem hallott még erről a juttatási formáról? Vagy nem vette igénybe, mert úgy gondolta, hogy Önnek nem jár?

Íme néhány hasznos információ a juttatásról és annak minimális feltételrendszeréről:

A babaköszöntő csomagba olyan eszközök, tárgyak kerültek összeválogatásra, amelyek a babagondozás területén nagy segítséget jelenthetnek a szülők számára. Ilyen például a nedves törlőkendő, az orrszívó porszívó, a fürdőlepedő vagy épp a textilpelenka. A csomag mindemellett tartalmaz egy 5000 Ft értékű vásárlási utalványt is, amelyet az ócsai Szabadság téri Korona Gyógyszertárban lehet beváltani bármilyen gyermekgondozásra alkalmas eszközre.

Az „Ócsai Csemete” elnevezésű babacsomagot minden új jövevényhez és szüleihez személyesen viszi el Bukodi Károly polgármester.

Ki igényelheti?

Babaköszöntő csomagra valamennyi olyan magyar állampolgársággal rendelkező gyermek jogosult, akinek legalább az egyik szülője a gyermek születését megelőzően legalább hat hónapja életvitelszerűen Ócsán él és állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik.

A babaköszöntő csomag e feltételek fennállása esetén valamennyi szülő által igényelhető jövedelmi viszonytól függetlenül.

Hogyan?

A juttatás igénylése rendkívül egyszerű. Mindenekelőtt egy erre rendszeresített nyomtatványt kell kitölteni, amelyet legegyszerűbben a védőnőtől, vagy a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán lehet beszerezni, de a www.ocsa.hu honlapról is letölthető. A lehetőség szerint közvetlen elérhetőséggel kitöltött kérelem-nyomtatványokat a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán a szociális ügyintézőnél személyesen kell benyújtani a gyermek születését követően kapott születési anyakönyvi kivonat, valamint az egyik szülő személyazonosságát igazoló dokumentumának bemutatása mellett.

A veszélyhelyzet ideje alatt a formanyomtatványt a hatosag@ocsa.hu vagy a polghiv@ocsa.hu címre kell visszaküldeni!

„A törölköző amit kaptunk, azóta is a kisfiam kedvence.” – hallhattuk ezt több szülőtől az ajándékcsomag átadását követően. Legyen ez így az Önök gyermeke vonatkozásában is.


Babaköszöntő csomag iránti kérelem (PDF file)

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.