Egészség és Sportnap | 2016. június 11.

Az egészség mindennél fontosabb

Hajnali pára a zöld gyepen, épül a mászófal, a sátrakban készülődés, a büfé az ablakát nyitja, a szervezők kissé feszülten szaladgálnak fel s alá, a színpadi hangfalak is lassan a helyükre kerülnek. Június 11-én több hónapos készülődés után nyitotta meg kapuit az első Ócsai Egészség és Sportnap.

Célunk volt, hogy kedvet ébresszünk olyan sportágak iránt, amelyek Ócsán is elérhetőek. Ilyen az ökölvívás, de bemutatót tartott a karate csapat, Kiss Anita jógaórával várta az érdeklődőket és bemutatkozott a sokak számára még nem ismert Nippon Zengo. Népszerűek voltak a különféle sportjátékok, mint a buborékfoci, az eurobungee ugráló, a mászófal valamint az óvodásoknak szóló mozgásfejlesztő játékok is. Külön öröm, hogy a szűrővizsgálatok és az életmód tanácsadások is felkeltették a látogatók érdeklődését, és nagyon sokan felismerték a prevenciós jellegű vizsgálatok fontosságát.

Színpadi produkciókban is bővelkedett ez a nap, melynek akár részesei is lehettünk, hogy átérezzük a mozgás örömét. A sort a Napsugár Együttes egészségnevelő műsora kezdte, majd Rubint Réka egy energikus alakreform edzésre csalogatott mindenkit.  Egy különleges műsorral rukkolt elő az Energy Kid’s, a Makláry Kötélugró Klub pedig egy interaktív produkcióval nyűgözött le minket.

A rendezvény új színfolt Ócsa életében, határtalan boldogság, hogy ennyi pozitív visszajelzést kaptunk, mely arra ösztönöz minket, hogy jövőre is sor kerüljön erre az eseményre, hisz a mozgás öröm, az egészség pedig mindennél fontosabb.