Ócsa Város Hivatalos Honlapja

Református Műemlék Templom

 

A királyi alapítású monostorok közé tartozó ócsai premontrei prépostság temploma középkori templomépítészetünk jelentős és egyik legépebben megmaradt emléke. A szentélyében feltárt freskóegyüttes Árpád-kori falfestészetünk egyik kiemelkedő alkotása.

 

Bővebben

Tájház

 

Ócsa legidősebb része, az Öregfalu, közepén a XIII. század elején épült román bazilikával, igazi néprajzi csemege. A templomot körülölelő kicsi telkeken álló parasztházak legöregebbjei a XVIII. század végén épültek.

 

Bővebben

Ágasház

 

Az Ágasház Ócsa egyik egyedileg védett műemlék épülete, itt három helyiségében, négy kiállítást nézhet meg a látogató.

 

Bővebben

Ócsai Tájvédelmi Körzet

 

Ez a védett terület a mély fekvésű láprétekben és láperdőkben gazdag vidék növény- és állatvilágát, tájképét és kultúrtörténeti értékeit hivatott őrizni.A tőzegen speciális igényű növények - "lápi ritkaságok" - telepedtek meg.
 

Bővebben

Ócsai Öreg-hegyi Pincesor

 

Az Öreg-hegy pincesorán körülbelül 100, jellegzetesen alföldi, nyeregtetős, ollóágas, zsúptetővel fedett, hosszú hordógurító gádoron megközelíthető, többágú pince található.

 

Bővebben

Madárvárta

 

A Madárvárta az Öregturján határán áll, a láperdő szomszédságában melynek különleges növény és állatvilága van. Egyesületünk kutató–, valamint gyakorlati természetvédelmi munkát végez ezen a területen és fogadja az ide látogatókat.

 

Bővebben

 

ÓCSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL
2364 Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2
E-mail: polghiv@ocsa.hu
Központi tel.: +36-29-378-125

ÜGYFÉLFOGADÁS
Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 13.00 - 16.00
Péntek: 07.30 - 12.00

© 2019. Ócsa Város Önkormányzata.
Impresszum, Adatvédelmi tájékoztató.